Генеральна угода на новий строк

З метою ініціювання колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк 8 вересня 2017 року репрезентативні всеукраїнські об’єднання профспілок на національному рівні уклали Угоду про створення Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.

Зазначену Угоду підписали всі шість репрезентативних профоб’єднань на національному рівні: Федерація профспілок України, Федерація профспілок транспортників України, Конфедерація вільних профспілок України, Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність», Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок, Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про колективні договори і угоди» Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні ініціюював початок колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк.

Профспілкова сторона вважає, що домовленості й зобов’язання за новою Генеральною угодою мають забезпечити створення робочих місць з гідними умовами праці, європейський рівень оплати праці, безпечні умови праці, що дасть можливість зберегти трудовий потенціал України й зменшити трудову міграцію, забезпечити економічне зростання, звичайно ж, при здійсненні системних реформ в економіці.

Враховуючи вищевикладене, СПО об’єднань профспілок сформував Декларацію профспілкової сторони на консультації та переговори з укладення Генеральної угоди на новий строк та запропонував іншим сторонам соціального діалогу взяти її за основу для переговорів.

Секретаріат РК об'єднань профспілок

Архiв