IMG 1898

На засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі, з доповіддю на тему: "Роль заробітної плати у зниженні рівня бідності та її вплив на трудову міграцію" виступив Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.

Він визначив основні проблеми в сфері оплати праці та ринку праці в Україні, порівняв рівні заробітної плати в нашій країні та країнах-членах ЄС, визначив основні чинники трудової міграції українців та основні проблеми, з якими вони зустрічаються в країнах ЄС як мігранти та надав пропозиції профспілок, організацій роботодавців та організацій громадянського суспільства щодо вирішення проблеми нерегульованих потоків трудової міграції, реформи заробітної плати та боротьби із бідністю.

IMG 1894

Окремою частиною доповіді стало висвітлення позиції роботодавців щодо причин та наслідків трудової міграції із України. Відбулась гостра дискусія з питань врегулювання оплати праці в ЄС, а також процесу міграції працівників в ЄС і до ЄС.

В результаті доповіді надані конкретні пропозиції щодо реформи заробітної плати та збереження трудового потенціалу.

З текстом Доповіді можна ознайомитись тут.

IMG 1877

Прес-центр ФПУ