mrt bezkoshtovno20180222 2480
Міністерство охорони здоров’я України та Національна служба здоров’я України спільно з регіонами працюють над запуском з 1 квітня 2020 року програми медичних послуг. Про це Прем’єр-міністр Олексій Гончарук сказав під час селекторної наради з керівниками ОДА.

«Для повноцінного старту другої ланки медичної реформи до 31 січня всі області мали забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медустанов. Лікарні мають бути оснащені необхідним обладнанням, лікарськими засобами. Повинні бути лікарі відповідної кваліфікації та рівня практики. Це має бути зроблено до 1 квітня», — сказав О.Гончарук.

Програма медичних гарантій У 2020 році впроваджується гарантований пакет медичних послуг, включає первинну допомогу, екстрену, амбулаторно-поліклінічну — це послуги профільного лікаря, до якого направив сімейний лікар, стаціонарну. Сюди ж входить паліативна медична допомога — обслуговування невиліковних хвороб (знеболення, допомога родинам пацієнтів, підтримка життєдіяльності, догляд за пацієнтом). Також ідеться про реабілітацію та медичну допомогу у зв'язку з пологами; реімбурсацію лікарських засобів.

Детальніше

Прес-центр ФПУ