ДавидюкП.П 1

голови Рівненської обласної організації профспілки працівників культури Давидюка П.П. до всіх членів профспілки, трудових колективів Рівненщини

Шановні колеги!

Останнім часом українське суспільство будоражать відкритим тиском окремих представників центральних органів влади на профспілки. Це сталося в період прийняття Верховною радою важливих суспільних законів, підготовка і напрямок яких викликали широке народне обурення. Особливо це стосується проекту Закону «Про працю» (реєстраційний номер 2708), яким фактично узаконюється в країні рабська праця. Більше того, парламентська більшість намагалася прийняти цей Закон скритно в турборежимі, практично не читаючи його. Прийняття цього Закону однозначно відкривало дорогу великому бізнесу у посиленні експлуатації найманих працівників, значному зменшенню їх захисту у правовому полі.

Профспілки, як єдина, могутня і організована сила виступили проти цих намірів  влади, змушуючи її повернутися до соціального діалогу, широкого постатейного обговорення проекту в робітничих і наукових колах.

Детальніше