firtash ne khoche prodavati rivneazot20190911 2481

Найбільше підприємство Рівненщини знову в центрі уваги. Прикро, що привід сумний – реорганізація підприємства з подальшим вивільненням 40% працівників.

 

Отже, майже 1000 працівників Рівненського «Азоту» можуть залишитися без роботи. Усе через можливу відміну урядом квот на імпорт мінеральних добрив в Україну.

Таким чином вітчизняні хімічні підприємства будуть поставлені перед загрозою зупинки виробництв та звільнення працівників. Не став винятком і Рівненський «Азот», який, аби якось вижити, змушений перейти на режим роботи на умовах давальницької системи.

Микола Шершун, голова ФПО, який вчора побував на зборах уповноважених представників трудових колективів структурних підрозділів підприємства, запевнив присутніх, що у відповідь на Звернення первинної профспілкової організації ПрАТ «Азот», Федерація профспілок Рівненської області надішле листи до Президента України В.Зеленського, депутатам Верховної Ради, уряду, Спільному представницькому органу профспілок, очолюваному головою ФПУ Г.Осовим у яких засуджуються такі бездумні дії уряду, в результаті яких постраждають працівники підприємства, а також їх родини. А на фоні коронавірусної кризи ситуація, що може скластися, є катастрофою не лише регіонального, а й загальнодержавного масштабу!

Довідка: Приватне акціонерне товариство «РІВНЕАЗОТ» забезпечує роботою близько 2500 людей.

            Сплата податків та зборів акціонерним товариством за 2019 рік складає більше 246,5 млн. грн. З них:  до Державного бюджету України – більше 127 млн. грн., до бюджету м. Рівне – близько 83,5 млн. грн., до бюджетів громад Рівненського району -  майже 36 млн. грн., в тому числі до бюджету с. Городок – близько 35,5 млн. грн., до бюджету с. Бронники – 13 тис. грн., до бюджету с. Шпанів – 442 тис. грн.

            Для обласного центру міста Рівне та для територіальних громад Рівненського району ПрАТ «РІВНЕАЗОТ» є основним джерелом наповнення бюджету, а відсутність такого наповнення може призвести до економічного краху і зростання соціальної напруженості в регіоні.

Профінформ ФПО