Право знати 1

Начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Розумний та його заступник Ельман Алієв провели робочу зустріч із головою Полтавської обласної ради профспілок України Іриною Богуш.

 

В ході спілкування посадовці обговорили ситуацію з реалізацією Держпраці функцій державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю в умовах воєнного стану, а також - шляхи та організаційні форми подальшого розвитку взаємодії.

Соціальні партнери окреслили шляхи подальшої співпраці задля реалізації повноважень та прав, визначених для них законодавством, напрацювали можливі механізми проведення спільних заходів та намітили практичні кроки в об’єднанні зусиль з метою досягнення балансу інтересів працівників та роботодавців в надскладних умовах війни.

За результатами робочої зустрічі керівники установ закріпили партнерські наміри підписанням Меморандуму про співпрацю, що сприятиме посиленню державного нагляду й громадського контролю за додержанням роботодавцями вимог законодавства про працю та підвищуватиме правову обізнаність працівників в умовах воєнного стану.

2

Полтавська обласна рада профспілок