140732

14 травня в Україні відзначався День матері. Вони, мабуть, як ніхто іншій, переживають найстрашніші часи жорстокої війни. Їх материнське серце, вистраждане, зранене, сповнене невпинною тривогою, - разом з воїнами на фронті, з пораненими у шпиталях. В ньому ні на мить не згасає вогник надії, віри та любові.

Напередодні Дня матері Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури провела зустріч із спілчанами, члени сімей яких із зброєю в руках захищають нашу Україну у гарячих точках війни. Ця зустріч відбулася в Ужгородському музичному фаховому коледжі імені Д.Є. Задора і пройшла дуже тепло й зворушливо.

140738

Голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин із словами шани і вдячності звернулася до запрошених, у яких сини, чоловіки, брати, інші члени родин відстоюють суверенітет і свободу нашої країни, розповіла про допомогу, надану профспілкою з початку війни.

Профспілка працівників культури України (Людмила Перелигіна), в межах статутних зобов'язань, співпрацює з міжнародними профспілковими об'єднаннями у сфері культури, мистецтв, інформації та поліграфії. Міжнародні профоб'єднання, демонструючи солідарність, продовжують, по можливості, надавати цільову благодійну допомогу своїм колегам в Україні - членам Профспілки, потерпілим від збройної російської агресії.

Під час зворушливого спілкування можна було дізнатися, як воюють наші земляки, як їх рідні і близькі цілодобово чекають на дзвінок або СМС-ку від рідної людини, аби пересвідчитися, що у неї все гаразд.

140737

У родині Юлії Понзель нині на фронті аж п'ятеро: чоловік Андрій, брат Віктор, мама з батьком та свекор. Сама вона пішла вчитися на фізичного терапевта, підтримує зв'язки з волонтерами.

Олена Канюка глибоко переживає за сина Івана, який нині знаходиться у зоні активних бойових дій, Олеся Коцан - за брата Володимира. Наближають Перемогу чоловік Ольги Козак - Михайло, син Ольги Мицьки - Олександр.

Галина Бігуняк емоційно розповіла про свою недавню розмову з сином. "Я маю честь захищати народ України",- так сказав воїн матері.

140734

Цільову благодійну допомогу від міжнародних профспілкових об'єднань та Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури отримали 33 спілчани з різних куточків Закарпаття, члени сімей яких захищають нашу країну від ворога. Її вручила Наталія Товтин.

На закінчення для усіх присутніх на зібранні душевні українські пісні виконали учні Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є. Задора.

Раніше профспілка працівників культури також надала цільову благодійну допомогу членам Профспілки - учасникам бойових дій та їх родинам у Закарпатському академічному українському музично- драматичному театрі імені братів Шерегіїв, в телерадіокомпанії "Суспільне Ужгород" (філії АТ "НСТУ" "Закарпатська регіональна дирекція"). Цю роботу буде продовжено.

140739

На фото: під час зустрічі, організованої Закарпатською обласною профспілковою організацією працівників культури напередодні Дня матері

 140735

140730

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради