140502

Оздоровлення дітей влітку цього року залишається одним з важливих напрямків роботи профспілкових організацій Закарпаття (голова облпрофради Іван Зелінський).

Представників профспілок включено до складу обласного, Ужгородського районного оперативних штабів з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2023 році.

На засіданні обласного міжвідомчого оперативного штабу визначено 17 дитячих оздоровчих закладів, які працюватимуть в літній період.

Вартість ліжко-дня визначена кожним оздоровчим табором окремо і коливається від 650 до 1200 грн. Прийматимуть дітей 2 заклади комунальної власності, 15 – приватної. Із загальної кількості дитячих оздоровниць - 4 сезонні та 13 – цілорічної дії.

Цього літа закарпатські оздоровчі заклади прийматимуть значну кількість дітей з інших областей, в тому числі дітей вимушено переміщених осіб.

На засіданні Президії комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич) затверджено Програму оздоровлення і відпочинку членів профспілки та їх дітей у 2023 році.

Президією облорганізації профспілки працівників охорони здоров'я (голова Володимир Турок) прийнято постанову про оздоровлення спілчан та їх дітей влітку цього року.

Разом з тим, окремі облорганізації галузевих профспілок, через фінансові труднощі, не оздоровлюватимуть дітей.

Влітку цього року не працюватимуть стаціонарні дитячі оздоровчі табори профспілок: «Барвінок» облорганізації профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення та «Вогник» облорганізації профспілки працівників державних установ, які тимчасово передані у розпорядження відповідно Перечинської міської територіальної громади та Закарпатської обласної військової адміністрації.

Питання щодо участі профспілкових організацій нашого краю у проведенні оздоровлення дітей влітку цього року розглянуто на засіданні Президіі Закарпатської облпрофради, прийнято відповідну Постанову.

На фото:

діти членів профспілки працівників охорони здоров'я Закарпаття оздоровлювалися у Болгарії (2022 рік).

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради