1140 09

26 вересня у рамках публічного обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори» з ініціативи відділення НСПП в Закарпатській області в м. Ужгороді відбулося засідання круглого столу.

 

У заході взяли участь науковці, лідери профспілок, трудові арбітри НСПП, представники роботодавців, помічник народного депутата України.

Начальник відділення Роман Котляров звернувся до учасників заходу з вітальним словом та висловив щирі сподівання на продуктивну дискусію.

Заступниця начальнника відділення НСПП Ольга Воловар презентувала проєкт Закону України «Про колективні трудові спори», акцентувавши увагу присутніх на основних перевагах запропонованої системи вирішення колективних трудових спорів.

Найбільш чисельною на зібранні була профспілкова сторона, яку представляли голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, його заступниця Магдалина Глушеня, голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Повханич, а також трудові арбітри - голова обласних профспілкових організацій працівників будівництва і машинобудівників та приладобудівників України Василь Пазяк і експерт з врегулювання соціально- трудових відносин обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України Тіберій Лукач.

1141

Усі представники профспілок, які тісно співпрацюють з відділенням НСПП в Закарпатській області, заздалегідь ознайомилися з проєктом закону «Про колективні трудові спори» і, виступаючи в ході дискусії, висловили чимало пропозицій і зауважень до законопроєкту.

Це стосується й інших виступаючих - учасників взаємозацікавленої дискусії - доцента кафедри цивільного права та процесу, кандидата юридичних наук Любові Нечипорук, аспіранта кафедри міжнародного права ДВНЗ «УжНУ» Володимира Григи, представниці об'єднання роботодавців Закарпаття Валентини Непійпової та інших, які активно долучилися до обговорення законопроєкту, висловлюючи свої думки та пропозиції.

На завершення засідання начальник відділення Роман Котляров подякував всім присутнім за активну участь в дискусії з приводу обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори».

 1143 89

На фото: під час публічного обговорення проєкту Закону України "Про колективні трудові спори" в м Ужгороді

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради