P30927 114955

Цього дня зал Федерації профспілок Кіровоградської області зібрав ветеранів різних років і галузей з нагоди Дня людей літнього віку. Посмішки, радість від зустрічі зі знайомими, обійми, щемкі спогади – це якраз те, що потрібне ветеранам на схилі літ. І такий подарунок їм зробили організатори свята – ГО «Громадські ініціативи Марії Чорної», обласна організація ветеранів та ФПО.

 

Ведучий ветеранських заходів, і цього теж, незмінний – ветеран галузі культури, поет Микола Барабуля, який невимушено вів програму, тактовно заповнюючи паузи гумором та власними віршами. Заспів свята зробив, як і належить, голова обласної організації ветеранів Анатолій Перевозник: «Мені приємно бачити людей, які свого часу, кожен на своєму робочому місці, багато зробили для області. І сьогодні, перебуваючи на заслуженому відпочинку,  продовжують робити свій внесок у справу захисту України – займаються волонтерством: шиють, плетуть, готують смакоту для воїнів, перераховують кошти на ЗСУ. Я вдячний усім ветеранам, а також Федерації профспілок області, з якою ми уклали договір про співпрацю і працюємо в одному напрямку. Слова вдячності висловлюю голові громадської організації «Громадські ініціативи Марії Чорної» Марії Чорній, яка з перших днів війни невтомно працює задля підтримки українських воїнів. Немає такої військової частини, де б її не знали».

Теплими посмішками зустрів зал знану в області очільницю громадської організації Марію Чорну. «Немає суспільства, де б не шанували зрілих людей, які мають великий життєвий досвід і кожен з них може ним поділитися. Дуже вдячна за це старшому поколінню. Так склалося, що мені  у складі команди довелося з початку війни тримати оборону області, і ми зробили все, щоб орки не зайшли на Кіровоградщину, хоч були дуже близько. Вірю, що звільнимо всю Україну і будемо жити вільно. А люди поважного віку заслужили жити гідно, щасливо, по-європейськи. І наша організація робить все, аби підтримати літніх людей у скрутний час».

P30927 114156

Далі була хвилююча хвилина. За дорученням Президента України та командира підрозділу  голова обласної організації ветеранів- афганців Микола Липко вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня дружині Сергія Ткача, який загинув, захищаючи Україну. А захиснику Віктору Коліньку вручили медаль «За єдність України». Дякуючи за нагороду, Віктор передав слова вдячності від побратимів Марії Чорній, резюмуючи їх в одній фразі: «Ви – як ліки для воїнів і поранених. Хто б до вас не звернувся, ви не залишите прохання без уваги. Про вас знають, на вас чекають з вірою і надією».

Зі словами глибокої поваги та вдячності звернувся до людей поважного віку голова ФПО Максим Баланенко: «Завжди готові допомагати вам разом із членськими організаціями. Приємно, що у такий важкий час ви знаходите можливість допомагати армії, підтримуєте не тільки своїх дітей-онуків, а й усіх воїнів – готуєте їм посилки з продуктами, збираєте кошти, купуєте необхідне для захисників, молитися за них. Вірю, що дочекаєтесь своїх рідних і усіх армійців з перемогою, і тоді наша Україна розквітне». Максим Баланенко вручив Марії Чорній Почесну грамоту від профспілкового об’єднання.

P30927 112940

Того дня гармонійно поєднувалися і хвилюючі моменти, і радісні. Анатолій Перевозник вручив низку нагород: партнерам - за співпрацю, ветеранам - за активність. Наприклад, відзнаку «Почесний ветеран України» отримав екс-директор ЗОШ №22 Борис Набока. Почесні грамоти отримали Максим Баланенко, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Козлова, невтомна помічниця голови обласної організації ветеранів Любов Головко…

А ліричні хвилини подарували присутнім народний аматорський хор «Ветеран» (керівник Вікторія Карпова) та аматори обласної болгарської общини.

Пресцентр ФПО