1151 290923

Шановні колеги!

 

Дозвольте від усього серця привітати Вас з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек, який традиційно відзначається наприкінці вересня!

Російсько-українська війна суттєво змінила звичний уклад бібліотечного життя.

Сьогодні бібліотеки – не просто книгозбірні, це гуманітарні штаби, волонтерські і консультаційні центри, це рідні домівки для тисяч внутрішньо переміщених українців.

Наші бібліотечні працівники шиють українські прапори, збирають гуманітарну допомогу для постраждалих, кошти для ЗСУ, книги для колег з деокупованих областей, плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки.

При  цьому, вони досконало виконують свою основну роботу: відкривають широкий доступ читачам до ЇЇ Величності Книги, проводять лекції, кінопокази, навчання, просувають українську культуру та літературу, виступають на конференціях, комунікують з колегами та борються з російською пропагандою в середині та зовні країни.

Низький уклін вам, наші рідні за вашу невтомну працю! Ви справжні герої!

Вся Україна бачила, що першим робили росіяни після окупації наших територій – грабіжницьки вивозили цінні музейні експонати та знищували українські книги, які стояли на полицях бібліотек. Таке варварство бʼє в саме серце, але і мотивує працювати ще більше, щоб українське слово, українську книгу, українську культуру чули в усьому світі.

Тож, так тримати! Разом до Перемоги!

Бажаю всім здоровʼя, сил та натхнення для подальших добрих справ у вашій професійній діяльності.

З глибокою повагою до кожного,

Голова Профспілки працівників культури України

                                                                 

Галина ГАЙДУК