29.09.2023

27 вересня п.р. в Миколаївській обласній раді профспілок, у рамках публічного обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори», відбулося засідання круглого столу.

 

У заході взяли участь: голова Миколаївської обласної ради профспілок Любов Онищенко, начальник відділення НСПП в Миколаївській області Наталія Жуковська, генеральний директор Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" Олександр Шпиль, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області, незалежний посередник НСПП Вадим Жепало, в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Євген Мороховець, кандидат юридичних наук, доцент кафедри історії та теорії держави і права Чорноморського національного університету ім.Петра Могили, трудовий арбітр НСПП Оксана Валецька, завідувачка відділу правової робити Миколаївської обласної ради профспілок Олена Чернова, голови обласних галузевих профспілкових організацій, трудові арбітри та незалежні посередники НСПП.

Начальник відділення НСПП Наталія Жуковська презентувала законопроєкт «Про колективні трудові спори», розповіла про історію його розробки та структуру.

Голова облпрофради Любов Онищенко поінформувала про основні проблеми існуючої системи вирішення колективних трудових спорів, закцентувала увагу на пропозиціях профспілкової сторони до законопроєкту, наголосила на статтях, які категорично не підтримуються профспілковою стороною.

29.09.2

Завідувачка відділу правової робити Миколаївської обласної ради профспілок Олена Чернова прокоментувала статті законопроєкту щодо питань страйку, локауту, судового збору та ін. та внесла конкретні пропозиції по окремих статтях.

Оксана Валецька, ретельно проаналізувавши законопроєкт, внесла постатейно суттєві пропозиції та доповнення.

Під час заходу всі бажаючи учасники висловлювали свої думки та надавали пропозиції, відбулася жвава дискусія та активне обговорення проєкту. Подані пропозиції будуть розглянуті при подальшому доопрацюванні законопроєкту.

На завершення виступу начальник відділення НСПП Наталія Жуковська подякувала усім за увагу та висловила готовність до подальшої співпраці.

29.09.20

Миколаївська обласна рада профспілок