6.12.23 

6 грудня п.р. в первинній профорганізації ПП «Вікторія» (м.Вознесеньськ), в рамках заходів до Міжнародного дня захисту прав людини, було проведено День облпрофради.

 

На заході голова облпрофради Любов Онищенко відповіла на питання, які турбували більшість працівників: яким чином мають оформлюватись правовідносини між працівником та роботодавцем у період дії воєнного стану?

Були порушені питання особливостей регулювання робочого часу та часу відпочинку, зміни істотних умов праці.

Завідувачка відділу з правової роботи облпрофради Олена Чернова  розкрила питання обчислення стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку.

6.12.203

З огляду на те, що працівників турбує питання постійної зайнятості та належної оплати праці в умовах використання виробничих потужностей підприємства не в повному обсязі, роботодавцю було запропоновано скористатись можливістю отримання компенсаційних виплат, передбачених державою для підтримки роботодавців. Зокрема, розглянути можливість взяття участі в компенсаційних програмах для роботодавців від служби зайнятості, у т.ч. отримання допомоги по частковому безробіттю для працівників у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Голові первинної прфорганізації Ірині Волковій було запропоновано, при необхідності, звертатись до фахівців облпрофради за консультаціями та допомогою при порушенні трудових прав членів профорганізації.

6.12.2023

Миколаївська обласна рада профспілок