IMG d0a395ce36875357ab8923633ee69268 V

       Робота по створенню безпечних умов праці постійно займає важливе місце у діяльності Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників будівництва і будматеріалів. Значна увага, насамперед, приділяється посиленню громадського контролю, активізації діяльності комісій профкомів з охорони праці, навчанню профактиву. Зусилля обкому профспілки спрямовані також на посилення в рамках соціального діалогу співпраці з роботодавцями, контролюючими органами з метою посилення державного нагляду.

       Про ці та інші аспекти роботи розповіла голова обкому профспілки Олена Сова, відкриваючи 14 грудня у Будинку профспілок спільну нараду з соціальними партнерами – організацією роботодавців галузі (голова - Віктор Шинкевич) та Південно-Східним межрегіональним управління Державної служби з питань праці (начальник – Валерій Тригубенко). В заході також взяли участь керівники і спеціалісти підприємств, голови первинних профорганізацій, представники учбових закладів.

   Головний акцент під час цієї зустрічі було зроблено на необхідності посилення взаємодії всіх сторін для стабілізації ситуації в будівельній галузі (роль її у нинішні воєнні час важко переоцінити), вирішення соціальних і кадрових питань, профілактики виробничого травматизму та недопущення порушень трудового законодавства (зокрема, щодо незадекларованої зайнятості). Детально ці питання, крім профспілковців, висвітлили начальник управління Держпраці Валерій Тригубенко та головний держінспектор відділу цього управління Володимир Степичев, головний техінспектор праці Обласного об’єднання профспілок Петро Довганенко, зав. кафедрою безпеки життєдіяльності Придніпровської академії будівництва і архітектури (ПДАБА) Анатолій Бєліков.

     Учасники наради висловили загальну думку про необхідність регулярного проведення таких спільних зустрічей соціальних партнерів, які, на їх погляд, будуть сприяти поліпшенню ситуації в галузі, розробці програм післявоєнної відбудови країни, посиленню соціального і правового захисту будівельників.

   Цьому, безумовно, буде сприяти   й підписана під час заходу Угода про співробітництво між обласною профорганізацією будівельників, межрегіональним управлінням Держпраці та галузевою організацією роботодавців.

      В нараді також взяв участь голова комісії з реорганізації ПДАБА,  проректор з наукової роботи В. Данішевський.

 IMG ef5d842531b2be30976f79f7e4c6f32b V

Детальніше: http://www.doop.dp.ua/news/1082-bezpechnij-pratsi-spilnu-turbotu

Прес-центр

Дніпропетровського облпрофобєднання