2332
Відділенням НСПП в Закарпатській області з участю соціальних партнерів проведено засідання круглого столу на тему: «Зміцнення соціального діалогу та партнерства в Закарпатській області».
Для участі у засіданні було запрошено і голову Закарпатської обласної ради профспілок Івана Зелінського.
Метою заходу було обговорення стану та перспектив розвитку соціального діалогу, зміцнення партнерства з метою збереження соціального спокою в Закарпатській області.
Начальник відділення НСПП в Закарпатській області Роман Котляров, відкриваючи зібрання, інформував про діяльність відділення та підкреслив, що попри наявні труднощі та запровадження воєнного стану в країні, фахівці відділення продовжують активну діяльність щодо запобігання проявам дестабілізації у трудових колективах, зміцнення соціального діалогу та партнерства.
Заступник директора Департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Мирослава Фатула, звертаючись до учасників заходу, відзначила важливість роботи в сфері налагодження соціального діалогу та партнерства з урахуванням вимог дії воєнного стану.
Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віктор Погар наголосив на необхідності плідної співпраці, подальших спільних діях у забезпеченні соціального спокою у трудових колективах підприємств, установ, організацій області.
Із доповіддю про стан соціально-трудових відносин та розвиток соціального діалогу в Закарпатській області виступили заступник начальника відділення НСПП Ольга Воловар та головний спеціаліст відділення Олександр Моргентал.
На ролі профспілок у розвитку соціального діалогу з владою і роботодавцями акцентував увагу у своєму виступі голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.
Начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Василь Грицик повідомив про особливості роботи управління під час дії воєнного стану, зміни в трудовому законодавстві.
На проблемах діяльності релокованих підприємств на території області зупинилася виконавчий директор організації роботодавців "Обласна федерація роботодавців Закарпаття" Валентина Непійпова.
Важливі питання економічної і соціальної сфери, зайнятості, інвестиційної діяльності порушили заступник начальника відділу з питань праці та зайнятості населення Управління економічного розвитку міста, начальник відділу з питань праці та зайнятості населення Ужгородської міської ради Олеся Афанасьєва, директор ПрАТ « Ужгородська швейна фабрика» ТМ «Парада» Мирослава Каламуняк, директор з кадрових питань та побуту ТОВ "Джентерм Україна" Жанна Сікора.
В.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосиф Кажмір розповів про нові аспекти діяльності Державної служби зайнятості.
Захід пройшов у форматі активного спілкування, дискусії, обміну пропозиціями та позиціями щодо подальшої співпраці сторін соціального діалогу.
На завершення засідання начальник відділення НСПП в Закарпатській області Роман Котляров подякував всім присутнім за конструктивний діалог та плідну дискусію.
2331
На фото: під час засідання круглого столу на тему: «Зміцнення соціального діалогу та партнерства в Закарпатській області».
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради