2449
У конференц-залі санаторію "Карпати" відбулося засідання Обласного комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я (голова Володимир Турок) та семінар-навчання профспілкового активу.
 
Було обговорено виконання основних заходів обласної організації профспілки в 2023 році, дії Профспілки щодо соціально-економічного захисту працівників та збереження кадрового потенціалу в умовах формування спроможної мережі, підведено підсумки оздоровчої та спортивно-масової роботи за рік.
З інформацією виступив Тіберій Лукач, експерт з врегулювання соціально-трудових відносин та охорони праці, який наголосив на актуальних питаннях у зв'язку з формуванням спроможної мережі закладів охорони здоров'я та створення госпітального округу.
Нові виклики будуть негативно впливати на забезпечення трудових та соціально-економічних інтересів працюючих, тому
потрібно активізувати проведення соціального діалогу та колективно-договірної роботи у комунальних некомерційних підприємствах, щоб мінімізувати кількість вивільнених працівників та зміну істотних умов праці.
З питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.
2448
Навчанню профспілкового активу обласної організації приділяється особлива увага, адже це є запорукою виконання статутних завдань Профспілки.
На семінарі - навчанні розглянуто такі питання: бухгалтерський облік та звітність профспілкових організацій; колективно-договірне регулювання соціально-трудових відносин у закладі охорони здоров'я; особливості державної реєстрації профспілкових організацій у разі внесення змін чи реорганізації; діловодство у профспілкових організаціях.
За підсумками року було відзначено кращих організаторів оздоровчої та спортивно- масової роботи у 2023 році. Нагороди вручив голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Володимир Турок.
 
Детальніше:
https://www.facebook.com/zakprofrada/posts/pfbid0qbLThaLHcoJaLQ4KFi75ohZSRystpxpjxzHPyiX8SHTtbfuAQRP6Gk4QcDrhf2GKl
 
На фото: проходить засідання Обласного комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я
2452
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради