IMG 20231228 110808

28 грудня відбулося розширене засідання Президії Федерації профспілок Рівненської області під головуванням Шершуна Миколи Харитоновича, голови Федерації профспілок Рівненської області.

 

У роботі засідання Президії взяли участь: голови обласних галузевих профорганізацій, спеціалісти ФПО, запрошені гості.

З основного питання порядку денного «Про збереження і розвиток людського капіталу в воєнний і післявоєнний періоди» доповідав голова ФПО Микола Шершун. На його думку, вже сьогодні в Україні мають думати про те, що буде з суспільством, економікою та демогріфічною ситуацією після війни.

Він зазначив, що найбільш чутливою, неповоротною втратою війни є люди.

IMG 20231228 110542

- «Усі вони – людський капітал країни. Я наголошую людський капітал, а не ресурс! Брак кваліфікованої робочої сили – найбільша загроза ефективній відбудові. Ключовими мотивами притоку робочої сили має бути, крім патріотизму, системні підготовка кадрів, гідна оплата праці, Європейскі стандарти і гарантії, сталий соціально-економічний розвиток», - наголосив голова ФПО.

Співдоповідачами з даного питання були запрошені гості КОРЖЕВСЬКИЙ Петро Миколайович, директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА, який розповів про стан профтехосвіти в області та ЛУПІН Дмитро Борисович, начальник відділу активних програм зайнятості Рівненського обласного центру зайнятості. У своєму виступі він розповів про кадровий «голод» на ринку праці Рівненщини.

Юрій КРАВЕЦЬ, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки розповів про досвід роботи освітянської організації Профспілки з питань мотивації профспілкового членства».

IMG 20231228 110455

«Про актуальні зміни в трудовому законодавстві» доповіла юрисконсульт ФПО Наталія БИЦЮК. Про План роботи ФПО на 2024 рік поінформувала Марія РОЖКО. Про роботу Молодіжної ради ФПО звітувала Катерина ПАСЬКО.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні Постанови.

Профінформ ФПО