3313 010324 09

Група штатних працівників та спілчан-активістів отримала сертифікати про успішний захист набутих знань за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Комунікативно-правова взаємодія з особами з числа ветеранів війни». Сертифікати вручив ректор університету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко.

Триденні курси – 26-28 лютого – були проведені на базі Центру ветеранського розвитку Полтавської політехніки за програмою, розробленою з урахуванням рекомендацій Міністерства у справах ветеранів у співпраці з обласною військовою адміністрацією. Слухачі отримали ґрунтовну підготовку щодо основних аспектів комунікативно-правової взаємодії з особами з числа ветеранів війни за двома навчальними модулями: психологічні та комунікативні стратегії у роботі з ветеранами та юридичний супровід ветеранів.

Триваюча широкомасштабна агресія путінської росії проти України на порядок денний практичної профспілкової діяльності висунула завдання бути готовим до повернення з фронту людей, членів профспілок, котрі будуть потребувати допомоги зокрема й профспілкових структур. Це й психологічне розвантаження від неминучих надважких фронтових стресів, й допомога у розв’язанні численних соціальних, трудових і побутових проблем, з якими очевидно доведеться зустрітися ветеранам після демобілізації, й різнобічний правовий супровід. За програмою пілотного проєкту слухачі були ознайомлені зі специфікою роботи органів державної влади та місцевого самоврядування на цій ділянці.

 3314 01020304

Слухачами були детально відпрацьовані практичні процедури надання статусу учасника бойових дій, відновлення втраченого або пошкодженого посвідчення учасника бойових дій, ведення списків військового обліку на підприємстві, установі та організації, аспекти судового і позасудового захисту прав ветеранів, мобілізації та залучення громадян до лав ЗСУ.

  • Примітно, що навчання, яке нам запропоноване Полтавською політехнікою, окрім очевидно актуальної потреби розширення наших спілчанських комунікацій з людьми, котрі повертаються з фронту, суттєво розширило й наші знання нормативно-правової бази щодо реалізації гарантій захисту прав ветеранів війни та членів їх сімей. – зазначила голова облпрофради Ірина Богуш. – Сподіваємося, що це посприяє й налагодженню тіснішої співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування на цій ділянці. Чекаємо на якомога швидше повернення наших спілчан з Перемогою – готові їм допомогти.

3315 0103020204 05

Полтавська облпрофрада