3640
В рамках Угоди про співпрацю та зміцнення соціального партнерства в Закарпатській облпрофраді відбулася робоча зустріч голови обласної ради профспілок Івана Зелінського та начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області Романа Котлярова.
Метою зустрічі стало ефективне відновлення соціального діалогу на територіальному рівні та проведення інформаційно-роз'яснювальних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової культури працівників і роботодавців.
Також під час зустрічі сторони обговорили стан соціально-трудових відносин у трудових колективах області.
Роман Котляров поінформував про діяльність відділення щодо недопущення дестабілізації стану соціально-трудових відносин, збереження соціальної стабільності.
Він звернув увагу на необхідність зміцнення та розвитку соціального партнерства з представниками органів виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та зазначив про важливість соціального діалогу.
У свою чергу, Іван Зелінський акцентував увагу на необхідності відновлення роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради, відзначив позитивний досвід співпраці відділення НСПП зі сторонами соціального діалогу та розповів про ініціативи й напрацювання Закарпатської облпрофради в питаннях, пов'язаних з подальшим розвитком соціального діалогу в краї.
Насамкінець зустрічі Роман Котляров повідомив про розробку нової редакції Закону України «Про соціальний діалог в Україні» робочою групою за участі фахівців Національної служби посередництва і примирення.
За результатами робочої зустрічі досягнуто домовленостей щодо напрямків подальшої співпраці, спрямованої на розвиток соціального діалогу, своєчасне врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин у рамках правового поля.
На фото: під час робочої зустрічі голови Закарпатської обласної ради профспілок Івана Зелінського (праворуч) та начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області Романа Котлярова.
3641
пресцентр Закарпатської облпрофради