ФОРУМ

 

«Людина праці. Тренд чи рудимент?» - під такою актуальною та інтригуючою назвою відбувся у столичному виставковому конгрес-центрі «Український дім» форум, організований Соціал-демократичною платформою «Must have. Гідна робота», Федерацією профспілок України, Представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Інститутом демократії та соціального прогресу. Учасники форуму шукали відповіді на важливі запитання сьогодення: «Люди праці - хто вони?», «1 травня. Що символізує це свято?», «Гідна робота та умови праці в Україні. Чи є чим пишатися?», «Хто сьогодні відстоює права та інтереси людини праці?»

 

Під час форуму обговорювались гострі питання соціальної справедливості, значення гідної праці, боротьби за конституційні, соціальні та трудові права працівників, необхідності та важливості солідарності людей праці, єдності у відстоюванні інтересів трудівників у відносинах з державою та роботодавцями.

 

ФОРУМ1

 

У своєму виступі на форумі заступник Голови ФПУ Олександр Шубін зазначив, що праця в Україні має бути престижною. Він підкреслив, що «працювати і бути активному на своєму робочому місці має бути модним для молодих людей». А об’єднуватися та захищати свої права, у тому числі і права на гідну працю і гідний відпочинок, реалізацію свого потенціалу, відстоювання своїх інтересів у переговорах з власниками і державою безумовно треба, при цьому треба це робити активно і ефективно. І тут на допомогу трудовим колективам, окремим працівникам приходять профспілки, бо їхня головна, пріоритетна місія, їх завдання – захист соціально-економічних прав та інтересів людини праці.

«Гідна праця та гідне життя – це має бути прагненням будь-якої людини, яка бажає побудувати країну, у якої будуть жити її діти, - наголосив Олександр Шубін. – Від кожного з нас, від нашої праці та від нашої солідарності залежить, якої буде наша країна».  

ФОРУМ2

    

На заході також виступили голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, керівник Департаменту міжнародних зв’язків ФПУ Василь Шилов, голова Молодіжної ради ФПУ Катерина Баришева, представники громадських організацій та наукових кіл.

 

ФОРУМ3

 

ФОРУМ6

 

ФОРУМ4

 

ФОРУМ5

 

ФОРУМ7

 

Прес-центр ФПУ