Изображение 002

 

18 листопада Голова ФПУ Григорій Осовий зустрівся з президентом Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз-Чорнобиль України" Володимиром Войтовим.

 

На початку розмови було зазначено, що "Союз-Чорнобиль України" як найбільш представницька організація чорнобильців, підтримує профспілки у їх публічних акціях, спрямованих на посилення соціальних показників Державного бюджету-2017. Чорнобильці готові приєднатися до спілчан, вимагаючи від парламентарів посилення соціально-економічного захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Григорій Осовий акцентував увагу на тому, що незважаючи на перенесення строку проведення акції, профспілки не відступили від своїх вимог та мають наміри усіма можливими способами домагатися їх виконання від влади. У період до розгляду Парламентом проекту бюджету на наступний рік, заплановані робочі зустрічі у форматі: парламентарі, урядовці і представники профспілок для забезпечення виконання соціальних зобов’язань Уряду, зокрема щодо підвищення мінімальної заробітної плати.

Не втрачає актуальності питання осучаснення пенсій, підвищення інших соціальних стандартів для тих категорій громадян, які мають на це законні права. Тому профспілки і чорнобильці прагнуть спільної мети – досягнення соціальної справедливості. На цій основі можна визначати перспективи співробітництва двох організацій.

Досягнуто домовленості щодо розгляду цієї ініціативи ВГО "Союз-Чорнобиль України" колегіальними органами ФПУ.

У перемовинах взяли участь заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий і Володимир Саєнко, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, голова Профспілки працівників лісових галузей України Вадим Сібільов.

 

Прес-центр ФПУ