ХАЙЯ

 

«Свобода об’єднань Україні та захист прав вразливих категорій населення (мігранти, внутрішньо переміщені особи та інші)» - під такою назвою 26 січня у столичному готелі «Хаятт» відбувся круглий стіл, у якому взяли участь представники міжнародних організацій, українських профспілок, Уповноваженого ВР з прав людини, експерти.

 

ХАЙЯ2

 

Захід організовано Центром Солідарності в Україні та Громадським об’єднанням «Трудові ініціативи».

У круглому столі взяли участь Директор програм Центру солідарності в Україні Трістан Масат, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, голова Профспілки працівників  будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ Лариса Ровчак, заступник керівника правової та технічної інспекції праці профспілок – головний правовий інспектор праці Ірина Сидоряк, представники профспілок України, Грузії, Молдови.

 

ХАЙЯ1

 

З доповіддю виступив Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук.

«Цей рік Федерація профспілок України оголосила роком первинної профспілкової організації, - заявив заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. – справа у тому, що скорочення профспілкового членства стало дуже небезпечним явищем для всього профспілкового руху в Україні. Ми бачимо дві головні причини цього процесу. Перша – скорочення робочих місць. Друга – виїзд громадян України, членів профспілок, за кордон на заробітки. Це трудова міграція, яку ми маємо взяти під свій ефективний контроль».

 

ХАЙЯ4

 

Олександр Шубін проінформував, що ФПУ має намір створити профспілковий Центр з питань трудової міграції та адаптації тих, хто повертається з заробітків за кордоном і потребує надійний захист своїх законних прав та інтересів. Вже проведено попередні консультації з українськими та міжнародними організаціями. Мета – надійний профспілковий захист тих, хто їде працювати за кордоном, а також захист тих, хто бажає повернутися та працевлаштуватися в Україні.

 

ХАЙЯ3

 

ХАЙЯ8

 

ХАЙЯ7

 

Відбулась також зустріч юристів-практиків та науковців, що працюють у сфері прав людини зокрема у сфері трудового права та захисту прав вразливих категорій населення.

 

ХАЙЯ5

 

Прес-центр ФПУ