БУХ

 

У зв’язку з внесенням змін до законодавства щодо бухгалтерського обліку та звітності, Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій, статутів членських організацій щодо доходів і витрат назріла необхідність реформування бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях і відображення зазначених змін у методиці ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях, яку було затверджено постановою Президії Ради ФПУ в 2000 році.

 

БУХ7

 

Для обговорення проекту Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і операцій в профспілкових організаціях, напрацьованого Федерацією профспілок України, 31 січня ц.р. було проведено нараду із завідувачами фінансових відділів – головними бухгалтерами центральних органів всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань.

 

БУХ3

 

Докладну інформацію про роботу над методикою було надано керівником управління фінансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи апарату ФПУ Світланою Василівною Моторенко.

 

БУХ1

 

Фахівці членських організацій активно включилися в обговорення запропонованого проекту, висловили свої пропозиції, зауваження та застереження щодо впровадження деяких положень методики. Зокрема, більшістю учасників наради було підтримано доцільність розробки методичних рекомендацій для ведення обліку в нечисельних первинних профорганізаціях.

 

БУХ5

 

Робота над проектом продовжуватиметься із врахуванням наданих членськими організаціями пропозицій. Доопрацьований документ буде внесено на затвердження Президії ФПУ.

Відповіді на запитання щодо подання звітності профспілковими організаціями було надано головним спеціалістом відділу бюджетної політики департаменту захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ Тетяною Володимирівною Юрченко.

 

БУХ6

 

                                                      

                                             Управління фінансів, бухгалтерського обліку та

                                               кадрової роботи