Изображение 161

 

14 травня – у День матері Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок «Жовтневий палац» подарував своїм відвідувачам незабутнє свято танцю та весни.

 

Концерт ансамблю народного танцю «Горлиця» профспілкового МЦКМ був присвячений 50-річчу творчого шляху цього славетного, відомого далеко за кордонами нашої держави колективу.

Півстоліття тому назад його заснував відомий соліст столичного балету, знавець характерних танців, заслужений працівник культури України, професор Сергій Васильович Зайцев. За цей час ансамбль неодноразово був відзначений шанувальниками і ставав лауреатом всеукраїнських, всесоюзних та міжнародних танцювальних конкурсів і фестивалів. Красу українського народного танцю та рівень майстерності виконавців високо оцінювали у багатьох країнах світу, де гастролював ансамбль "Горлиця".

 

Изображение 102

 

Изображение 174

 

Изображение 103

 

Изображение 121

 

Унікальність цього самобутнього колективу полягає у прагненні постійно шукати власний шлях у народно-сценічній хореографії, спираючись на щедрі багатства нашого національного фольклору. У його репертуарі колоритні танці "Залицяльники", "Несе Галя воду", "Їхали козаки", "Підківочки", "Кадриль на ослінчиках" і, звичайно, полум'яний, віртуозний "Гопак".

 

Изображение 142

 

 Изображение 145

 

У день народження ювілярів прийшли привітати їхні колеги з танцювальних та співочих ансамблів інших культурно-мистецьких закладів, керівництво Федерації профспілок України. Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий вручив профспілкові відзнаки артистам «Горлиці», а також очильнику ансамблю - обдарованому хореографу і педагогу, заслуженому працівнику культури України Володимиру Білошкурському.

 

Изображение 191

 

Изображение 164

 

Изображение 204

 

Прес-центр ФПУ