Президент підписав Закон щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей і збереження мережі дитячих оздоровчих закладів

954d1f96b13e5099f3605b06fdb33e38 1450864799 extra large

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2081-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів». Закон був прийнятий Верховною Радою України 6 червня 2017 року.

Документ удосконалює правове регулювання забезпечення реалізації прав дітей, передусім соціально-вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок.

Законом розширюються перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок та фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел. Також документом уточнюються повноваження державних органів у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, порядок утворення, реорганізації та ліквідації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, встановлюється відповідальність за неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Реалізація положень Закону посилить контроль за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Офіційне інтернет-представництво

Президента України