Григорій Осовий: «Профспілки підтримують кроки з розвитку вітчизняної промисловості»

КАБМИН

Кабінет Міністрів України на засіданні 9 серпня ухвалив низку рішень, спрямованих на підтримку та розвиток вітчизняної промисловості. Прокоментувати ці рішення ми попросили члена Експертної Ради Національного комітету з питань розвитку промисловості, Голову Федерації профспілок України Григорія Осового.

«Як відомо, з ініціативи та на пропозицію профспілок і роботодавців під час підписання Генеральної угоди у минулому році було ініційовано створення певного робочого органу, який опікувався питаннями збереження та розвитку промислового потенціалу нашої країни, - зазначив Григорій Осовий. – Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав цю ініціативу. Було створено Національний комітет з питань розвитку економіки, який очолив сам Володимир Гройсман. В складі Комітету – представники всіх сторін соціального діалогу, науковці, експерти, керівники підприємств. Також створено Експертну раду,  яка час від часу збирається під керівництвом Першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва і розглядає актуальні питання у сфері промислового сектору».

Голова ФПУ підкреслив, що рішення Експертної ради та Національного комітету спрямовані на стабілізацію економіки або надання сигналів про підтримку вітчизняного виробника. Як це було у випадку з позитивним рішенням про наданням державної підтримки вітчизняним підприємствам, які виробляють техніку для сільського господарства.

Обговорювалось також актуальне питання запуску вітчизняних хімічних підприємств, які у силу різних обставин опинилися у дуже скрутному становище. Тут також було проаналізовано ситуацію, вироблено конкретні ефективні рішення.

«У цьому контексті можемо розглядати і той факт, що на засіданні Уряду 9 серпня було розглянуто таке актуальне питання, як підтримка та розвиток вітчизняного літакобудування, - сказав Григорій Осовий. – Зокрема у цієї сфері прийнято дуже важливе рішення – затверджено порядок та обсяг ввозу на територію України товарів суб’єктами літакобудування та звільнення їх від сплати ввізного мита та додатку на добавлену вартість. Це, на думку і висновки Експертної ради, дозволить цей зекономлений ресурс направляти на інновації у виробництві. Фактично прийнято рішення яке дозволить все те, що нам потрібно для літакобудування в країні, ввозити без оподаткування на територію України, без сплати ПДВ, інших платежів, що дасть можливість якісно розвивати вітчизняне літакобудування».

Прес-центр ФПУ

Архiв