ДУБ

 

На засіданні Ради Федерації профспілок України одноголосно ухвалено Стратегію інформаційної роботи ФПУ. Своїми думками щодо цього актуального документу поділився голова Дніпропетровського обласного обєднання профспілок   Віталій Дубіль.

 

- Сьогодні, в умовах глобальної інформатизації суспільства та спроб певних сил за допомогою нових комп’ютерних технологій управляти значними масами населення, - перед профспілками все гостріше постає завдання посилення впливу на свідомість людей, відповідної реакції на спроби дискредитації профспілкового руху. А цього можна досягти тільки за умови більш ефективного використання нашого інформаційного ресурсу, який, будемо відверті, поки ще не завжди відповідає вимогам часу.

         Тому проект Стратегії інформаційної роботи Федерації профспілок України на 2018-2021 рр. заслуговує підтримки, адже цей документ, який містить чимало нових підходів та завдань, є дуже важливим і своєчасним. Вважаю, що він буде сприяти вдосконаленню інформаційно-пропагандистської роботи як на національному, так і на місцевому, галузевому  рівнях, підвищенню активності членів профспілок у боротьбі за свої права та гідний рівень життя.

Президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок приділяє велику увагу  цій роботі. Її аспекти ми неодноразово розглядали на засіданнях президії та Ради облпрофоб’єднання з прийняттям відповідних рішень.

З 2008 р. у нас реалізується Концепція інформаційної роботи. 29 років щотижня виходять газети профспілок області «Позиция» та «Голос отраслевого профсоюза», маємо свій інтернет-сайт. Провели також ряд науково-практичних конференцій із залученням  науковців, соціологів, представників засобів масової інформації. Співпрацюємо з телеканалами, газетами. І це дало певні результати.

Але дійти до кожного члена профспілки поки ще не вдається. Люди справедливо дорікають профспілкам за те, що вони недостатньо розповідають про свою діяльність, рідко з’являються на телеекранах.

         Про всі ці питання велась конкретна розмова декілька днів тому, 22 березня на пленумі облпрофцентру, де вказувалось на нагальну потребу – в умовах спроб внесення розколу в профспілковий рух та дискредитації профспілок – збільшення нашого інформаційного впливу і здійснення активної контрпропагандистської роботи з використанням нових технологій і розробок. Дніпропетровці висловились за прийняття та за необхідність активної реалізації на всіх рівнях профспілок Стратегії інформдіяльності ФПУ, яку, до речі, презентував у нас керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа.