original

24 липня 2018 року газета «Урядовий кур’єр» присвятила рубрику «Ракурс» темі захисту майнових прав профспілок.

Видання центральних органів виконавчої влади України надрукувала статтю Голови ФПУ Григорія Осового та заслуженого юриста України Павла Кондика «Захист майнових прав професійних спілок як ключова умова забезпечення незалежності їхньої діяльності».

З текстом публікації можна ознайомитись тут.

Нагадуємо, що наприкінці минулого тижня позиція профспілок щодо захисту їх законних прав була висвітлена на шпальтах іншого всеукраїнського друкованого видання – газети Верховної Ради України «Голос України». Лейтмотивом публікації є висновок про те, що "як фактично так і юридично профспілки були і залишаються власниками майна, яке перебувало в їх віданні ще з радянських часів".

26 липня 2018 року на підтримку Полтавської обласної ради профспілок у Києві під стінами Окружного адміністративного суду відбудеться акція-пікет за справедливе рішення суду.

Представники трудових колективів Федерації профспілок України, всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань, «Укрпрофоздоровниці» та «Укрпрофтуру» під час судового засідання вимагатимуть ухвалення судом рішення про визнання неправомірним розпорядження КМУ про передачу профспілкового будинку в м. Полтава в оперативне управління Генеральної прокуратури.

Акція розпочнеться о 12.30 за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81-А.

Усі на захист законних прав профспілок!

Прес-центр ФПУ