Изображение 1614

 

Коли чуєш Анатолія Кочергу, розумієш, що саме в цю мить у твоєму житті трапляється щось неповторне та грандіозне. Зовсім по-іншому сприймаються нібито вже добре знайомі пісні і романси, оперні арії. Але алмаз по своїй природі – коштовний камінь, і лише огранка надає мінералу справжньої цінності та перетворює його на витвір мистецтва.

 

Так і спів Кочерги. Саме його виконання надає музичним творам унікального, незрівнянного звучання, в чому нещодавно переконались відвідувачі чудового концерту Анатолія Кочерги «Симфонія романсу», який відбувся у Жовтневому палаці м. Києва. Виступив великий маестро під акомпанемент Оркестру народних інструментів МЦКМ профспілок України під керівництвом заслуженого працівника культури України Вікторії Васильєвої.

У порівнянні з іншими концертами та культурними заходами, що проходять в столиці, квитки на Кочергу були не дорогими. А він є величчю світового масштабу, який співав у міланській «Ла Скала», Штатс-опері у Відні, який ще за радянські часи мав понад 160 офіційних запрошень на участь у постановах або виступах від найкращих театрів світу. Недарма його часто порівнюють з Федором Шаляпіним та називають найкращим слов’янським басом ХХ, а тепер вже і ХХІ століття.

 

Изображение 1606

 

Велика зала Жовтневого на 2000 місць була переповненою, нескінченно лунали овації, захоплені відгуки та квіти, квіти, море квітів, нібито усі вони були в цей вечір тут, у цій залі…

Ну, а як ще висловити глядачам своє захоплення, свої незрівнянні відчуття від зустрічі з прекрасним? Можна було насолоджуватись, радіти, можна переживати дуже багато самих щирих емоцій і все це завдяки людини, яка є без перебільшення надбанням нації, нашою українською коштовністю на віки, адже саме внеском до культурної скарбниці людства відрізняється той чи інший народ. Все минає та забувається, навіть військові перемоги та історичні катастрофи відходять у минуле, назавжди лишається культура, як та єдина міра непереможної цінності кожної окремої нації.

І я впевнений, що українці мають пишатися, що у них є Кочерга.

Дай Бог Вам, рідний Анатолію Івановичу, здоров’я, довголіття та усіх благ! Ви – наша гордість, наш діамант, який з кожним своїм виступом відкриває для нас та усього світу все нові та нові грані.

Пишаємося Вами, любимо Вас! Чекаємо на нові зустрічі!

А «Жовтневому палацу», як по-справжньому народному осередку культури, велика вдячність за концерт Анатолія Кочерги та побажання проводити більше подібних незабутніх заходів!

 

Изображение 1623

 

Изображение 1632

 

Олексій Корецький