9

 

Своє 30-річчя відзначила газета профспілок Дніпропетровщини – «Позиція». Створена ще за часів колишнього Союзу, вона стала одним з перших в країні регіональних профспілкових видань.

 

     Перший номер видання був дуже гострим, співзвучним тій непростій добі: страйки шахтарів, напруга у колективах металургів і гірників, заклик обкому профспілки аграріїв не висувати в депутати безвідповідальних голів колгоспів, плідна діяльність у Верховній Раді СРСР народного депутата від профспілок області, голови обкому профспілки комунальників М.Бабченка та ін.

   І такою ж активною, нетерпимою до посягань на права трудящих «Позиція», яка стабільно приходить щотижня до читачів за передплатою, залишається всі ці роки. Вона стала справжньою «трибуною», помічником і порадником для профорганізацій і активу. Багато років поспіль її журналісти, що постійно тримають руку на пульсі життя, радують читачів злободенними й гострими публікаціями, стають лауреатами престижних творчих конкурсів.

 14

         26 вересня в Будинку профспілок відбулись урочистості, присвячені цій даті. Їх учасників зустрічала і вручала святковий номер газети та сувенір маленька фея-«газетка» Альбіна, а потім гості стали очевидцями розіграного журналістами міні - етюду зі свого повсякденного життя «Півгодини до здачі газети до друку».

     Вітаючи колектив редакції та її авторський актив з ювілеєм, голова Обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль згадав добрим словом першого головного редактора газети, відомого дніпропетровського журналіста Олександра Тарасенка, його наступників Ігоря Іванякова і Миколу Поліщука та інших колишніх та нинішніх журналістів редакції, профспілкових лідерів, які допомагали колись й нині підтримують газету. Він також вручив нагороди президії облпрофради. Зокрема, найвищу її відзнаку - «Профспілкова пошана» - нинішньому головному редактору газети Марині Ковтун, а Почесні грамоти - давньому другу газети, лауреату премії «Профспілкова Ніка-2019» на кращу передплату газети голові профкому Марганецького ГЗК Анатолію Буряку, активним дописувачам газети – головному фахівцю обкому ПМГУ Миколі Соловей, головному техінспектору праці облпрофоб'єднання Петру Довганенку, головному редактору газети теркому вугільників «Голос шахтаря» Олені Ткач та ін.

         До цих слів привітання приєднався й присутній на зустрічі керівник прес-центру Федерації профспілок України Юрій Работа, який оголосив привітання колективу редакції голови ФПУ Григорія Осового. Відзначивши плідну роботу газети, яка є одним з найкращих профвидань України, Ю.Робота закликав до подальшого вдосконалення інформаційно-пропагандистської роботи на фоні нинішнього наступу капіталу на інтереси трудящих та права профспілок, посилення підтримки та більш широкого розповсюдження профспілкових видань.

15

         Помітну роль профспілкового видання на небосхилі дніпропетровських ЗМІ відзначив й голова обласної організації Національної спілки журналістів України Олексій Ковальчук, який побажав колективу «Позиції» нових творчих успіхів та вручив нагороди НСЖУ.

         Було чимало й інших привітань і подарунків, одним з яких – величезним тортом з «ювілейним» написом – порадував учасників заходу ще один давній друг газети - заслужений лікар України, генеральний директор санаторію «Курорт Орлівщина» Олександр Андрієнко.

     А завершилась зустріч вікториною на найуважнішого читача «Позиції».

13 

                                                                 Прес-центр Дніпропетровського

                                                                  Обласного об’єднання профспілок