А23

30 січня в усіх регіонах України прокотиться «Хвиля гніву». У трудових колективах, профспілкових організаціях, перед будинками місцевих органів державної влади відбудуться публічні заходи, вуличні протестні дії. Їх мета – продемонструвати обурення законопроектом  «Про працю», антипрофспілковим законопроектом № 2681 та іншими законодавчими актами, які  погіршують умови життя та праці трудящих, соціальні гарантії працівників на оплату праці, соціальний захист, соціальне забезпечення.

Про це говорили 21 січня учасники Наради керівників всеукраїнських профспілок, профоб’єднань м. Києва та Київської області, підбираючи механізм реалізації Резолюції Всеукраїнського віче профспілок, прийнятої 16 січня у Києві.

Голова ФПУ Григорій Осовий проінформував присутніх про дії, що здійснює профспілковий штаб на захист законних прав та інтересів членів профспілок, всіх працівників. Зокрема, мова йшла про участь представників профспілок у засіданні профільного парламентського Комітету, на якому обговорювалися законопроекти щодо змін у трудовому законодавстві, акціях протесту, активізацію та підвищення ефективності інформаційної діяльності ФПУ та її членських організацій.

Голова ФПУ також проінформував про хід та результати робочої зустрічі із Головою Федерації роботодавців України Дмитром Олійником. (Більш детально про зустріч див. тут: http://fpsu.org.ua/256-holovna-novyna/16820-u-atmosferi-vzaemnogo-porozuminnya.html).

Заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Євген Драпа’ятий, керівники всеукраїнських галузевих профспілок підкреслили у своїх виступах необхідність об’єднати зусилля всіх профспілкових організації та профоб’єднань, всіх членів профспілок на захист законних прав та інтересів людини праці, проти беззаконня та намагань перекроїти вітчизняне трудове законодавство на користь бізнесу, на шкоду простим людям праці і закликали до активних протестних дій, які мають посилюватися.

Учасники підтримали рішення провести 6 лютого круглий стіл на тему трудового законодавства, підвищення ефективності захисту прав та інтересів працівників, на якій запросити відомих вчених та громадських діячів.

 Прес-центр ФПУ

 А21

А22

А20