416417 news

На виконання плану дій Федерації профспілок України щодо  організації інформаційної кампанії на захист прав працівників на свободу об’єднань та забезпечення державою умов діяльності профспілок, а також у зв’язку з Днем журналіста 4 червня в Будинку профспілок відбулась зустріч з представниками ЗМІ Дніпропетровщини.

Голова обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль привітав журналістів з їхнім професійним святом, подякував їм за багаторічне плідне співробітництво та активну громадянську позицію. Як зазначив профлідер, особливо це проявилось в  ході нещодавньої загальнонаціональної кампанії з протидії прийняттю антисоціального закону про працю, коли за сприяння місцевих ЗМІ було організовано чимало виступів профспілкових лідерів на телебаченні та в пресі, забезпечувалось широке висвітлення масових акцій протесту профспілок області (в т.ч. 30 січня цього року біля облдержадміністрації) та всієї країни.

Детально розповівши журналістам про нинішню складну соціально-економічну ситуацію в регіоні, В.Дубіль підкреслив, що задля подолання нинішньої кризи і недопущення подальшого падіння життєвого рівня населення, на думку профспілок, потрібні невідкладні дії влади з підтримки промисловості, збереження робочих місць та соціальних гарантій, відновлення соціального діалогу. А з останнім, на жаль, є чимало проблем, про що, зокрема, свідчить нинішнє продовження епопеї з проштовхуванням урядом і парламентом антисоціальних, антипрофспілкових законопроєктів № 2708 «Про працю» та № 2681 щодо діяльності профспілок. Зазначалось, що ці дії викликають збурення в суспільстві, яке й так ще не відійшло від карантинного стресу.

Про все це йдеться у прийнятому напередодні Зверненні президії облпрофоб’єднання до керівників парламенту, уряду та народних депутатів України від Дніпропетровщини, яке В.Дубіль також надав журналістам.

Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання