419233425 180124

У цьому випуску бібліотечки дається комплексний порівняльний огляд розвитку, структури та політики національних профспілкових об’єднань країн Центральної та Східної Європи, які стали членами Європейського Союзу.

Проаналізовано виклики, які повстали перед цими організаціями, а також стратегічні відповіді профспілок на них. Показана вирішальна роль повноцінного соціального діалогу в підтриманні балансу сил між профспілками та роботодавцями, його значення для збереження профспілкового членства, співвідношення між чисельністю членів профспілок та охопленням колективними договорами.

Продемонстрована важлива роль тристоронніх структур соціального партнерства. Вказуються ознаки маргіналізації профспілок. Робиться припущення, що в ЄС разом з розбудовою європейського законодавства відбувається консолідація європейського профспілкового руху.

Сподіваємося на те, що ці матеріали стануть у нагоді профспілковим працівникам та активістам.

«Профінформ» пропонує замовити додатковий тираж журналу «Бібліотечка голови профспілкового комітету».

Вартість одного примірника – 35,00 грн.

Доставка за рахунок ЗАМОВНИКА через відділення «НОВОЇ ПОШТИ» або самовивозом.

ПРОФІНФОРМ ФПУ