220 140 1406126102-1973

 

23 липня в  Українській Національній агенції новин «УНІАН»  відбулась прес-конференція керівництва ФПУ на тему: «Зміни до Держбюджету-2014. Уряд продовжує наступ на права трудящих».

  

У прес-конференції взяли участь:

 

- Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий,

 

- заступник Голови ФПУ, голова правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Сергій Кондрюк,

 

-  голова Профспілки працівників державних установ України Тетяна Нікітіна,

 

радник Голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Юрій Білуха.

 

 

Видео-запис прес-конференції:

http://www.unian.net/multimedia/video-1/1076-vlast-hochet-uvelichit-sredstva-pensionnogo-fonda-za-schet-fondov-sotsialnogo-strahovaniya.html

 

Подія набула неабиякого резонансу у вітчизняних та закордонних ЗМІ.

 

Наводимо окремі інформаційні повідомлення щодо неї провідних Інформаційних агенцій та Інтернет-видань:

 

 

Федерація профспілок закликає парламент не підтримувати зміни до держбюджету, запропоновані Кабміном

 

Київ. 23 липня. УНІАН. Федерація профспілок України закликає депутатів Верховної Ради не голосувати за законопроект, запропонований урядом, про внесення змін до державного бюджету на 2014 рік, оскільки багато правок утискають права трудящих.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

"Цей законопроект може звузити або навіть заборонити використання норм трудового законодавства, які містяться в чинному законодавстві. Ці норми можуть дійсно бути обмежені, але лише за умови введення військового стану", - сказав він.

Осовий зазначив, що в законопроекті передбачено зміну порядку індексації доходів населення, що призведе до зниження купівельної спроможності пенсіонерів і значно погіршить життєвий рівень населення. Також Кабмін пропонує надати керівникам бюджетних установ можливість без згоди й попередження працівників встановлювати режим неповного робочого дня й відправляти у відпустку без збереження заробітної плати на визначений керівниками термін. Крім того, за словами голови Федерації профспілок, у законопроекті передбачено «заморожування» соціальних стандартів і гарантій, тоді як, приміром, розмір мінімальної зарплати і так знаходиться на рівні нижче прожиткового.

Осовий також підкреслив, що зміни до держбюджету мають обговорюватися з громадськістю, чого не було зроблено, тому він закликає уряд налагодити конструктивний соціальний діалог із суспільством.

Голова Профспілки працівників державних установ України Тетяна Нікітіна зазначила, що профспілки звернулися з відкритими листами до уряду, профільних міністерств, депутатів із закликом, щоб зміни до держбюджету було переглянуто й не було прийнято в такому вигляді.

«Ще вчора профспілка відвезла всі листи-звернення до всіх депутатів, до всіх комітетів, голови Верховної Ради, щоб у жодному випадку цей проект закону в тому вигляді, в якому він був представлений, не був прийнятий. ...Ми закликаємо всіх депутатів не голосувати за цей законопроект», - сказала Нікітіна.

У свою чергу, заступник голови Федерації профспілок України, голова правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Сергій Кондрюк зазначив, що працівники – члени профспілок налаштовані рішуче й виступають категорично проти цього законопроекту.

«У випадку якщо Рада не почує наші заклики й прийме такий законопроект, члени профспілок закликають нас до серйозних протестних дій», - сказав Кондрюк.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що має намір у четвер, 24 липня, представити народним депутатам України проект змін до державного бюджету України, підготовлений урядом.

Раніше в уряді заявляли, що дефіцит держбюджету на 2014 рік на даний момент становить 14,5 млрд грн і Кабмін має намір провести секвестр бюджету. Зокрема, запропоновано скоротити витрати на держапарат і збільшити витрати резервного фонду на 16,9 млрд грн для зміцнення обороноздатності країни та забезпечення відновлення зруйнованої інфраструктури в Донецькій та Луганській областях. У основі нового бюджету буде використано більш песимістичний прогноз, зокрема, падіння ВВП на 6-6,5% при інфляції близько 19%.

 

http://press.unian.net/ukr/pressnews-114143.html

 

 

ЗИМОЮ В УКРАЇНІ БУДЕ ПІК БЕЗРОБІТТЯ - ПРОФСПІЛКИ

 

КИЇВ. 23 липня. УНН. Федерація профспілок очікує значного зростання безробіття в Україні, пік якого припаде на зиму. Про це на прес-конференції заявив заступник голови Федерації профспілок Сергій Кондрюк, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні в Державній службі зайнятості зареєстровано близько 400 тис. безробітних. Як мінімум, ми на кінець цього року будемо мати 600-800 тис., тобто в 1,5-2 раза більше", - сказав він.

Представник профспілок додав, що за оцінками роботодавців і профспілкових експертів, кількість безробітних може перевищити 1 млн осіб.

"Ми очікуємо, що взимку буде пік безробіття в країні", - додав експерт.

За його словами, зараз, в середньому, на одну вакансію в Україні претендує 9 осіб.

Як повідомлялося, конкуренція на ринку праці в червні виросла майже в півтора рази.

Джерело: УНН

 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1368454-zimoyu-v-ukrayini-bude-pik-bezrobittya-profspilki?_part=main&_print=1

 

 

В Україні очікується значне зростання безробіття.

 

Про це сьогодні, 23 липня, повідомив заступник голови Федерації профспілок Сергій Кондрюк, пишуть Коментарі.

За його словами, на сьогодні в Державній службі зайнятості зареєстровано близько 400 тис. безробітних. «Як мінімум, ми на кінець цього року будемо мати 600-800 тис., тобто в 1,5-2 рази більше», - підкреслив Кондрюк.

Представник профспілок додав, що за оцінками роботодавців та профспілкових експертів, кількість безробітних може перевищити 1 млн осіб.

«Ми очікуємо, що взимку буде пік безробіття в країні», - повідомив експерт, додавши, що зараз у середньому, на одну вакансію в Україні претендує 9 осіб.

Як повідомляли «Коментарі», офіційний рівень безробіття в Україні в червні залишився на травневому рівні 1,7%. Раніше стало відомо, що у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозують рівень безробіття за підсумками 2014 року на рівні 8%.

 

http://regionews.ua/news/137334

 

 

УКРАИНСКИЕ ПРОФСОЮЗЫ ОЖИДАЮТ РОСТА БЕЗРАБОТИЦЫ К ЗИМЕ

 

Как заявил заместитель председателя Федерации профсоюзов Сергей Кондрюк, госслужбой занятости зарегистрировано около 400 000 безработных и предполагается что в конце осени – в начале зимы эта цифра может вырасти в полтора-два раза, до 600-800 000 человек. И если сейчас в среднем на одну вакансию в Украине претендуют 9-10 человек, то в будущем это будут уже 15-20 человек. Официально, уровень безработицы в стране держится на уровне мая месяца (1,7%), однако, как считают в Минэкономразвития Украины, по итогам 2014 года этот показатель может дорасти и до на 8%. В этом вопросе схожую оценку дают и профэксперты и работодатели. По их мнению количество безработных может превысить 1 000 000 человек.

 

http://www.solidarnost.org/news/news_4114.html

 

 

ФЕДЕРАЦИЯ ПРОФСОЮЗОВ УКРАИНЫ: ЗИМОЙ В УКРАИНЕ ОЖИДАЕТСЯ ПИК БЕЗРАБОТИЦЫ

 

В июле 2014 года в среднем по стране на одну вакансию уже приходится 9 безработных украинцев. Неутешительный прогноз озвучил заместитель председателя Федерации профсоюзов Сергей Кондрюк во время пресс-конференции. По его информации, на сегодня в Государственной службе занятости зарегистрировано около 400 тыс. безработных.

Это неполный текст новости. Читать дальше на сайте dialog.ua

В июле 2014 года в среднем по стране на одну вакансию уже приходится 9 безработных украинцев.

Неутешительный прогноз озвучил заместитель председателя Федерации профсоюзов Сергей Кондрюк во время пресс-конференции. По его информации, на сегодня в Государственной службе занятости зарегистрировано около 400 тыс. безработных.

«Как минимум, на конец этого года мы будем иметь 600-800 тыс., то есть в 1,5-2 раза больше, - сообщил Кондрюк. - Мы ожидаем, что зимой будет пик безработицы в стране».

 

http://www.dialog.ua/news/10418_1406127080http://www.dialog.ua/news/10418_1406127080

 

 

В Украине ожидается значительный рост безработицы

 

Об этом сегодня, 23 июля, сообщил заместитель председателя Федерации профсоюзов Сергей Кондрюк, передает «ПрессОрг24».

 По его словам, на сегодняшний день в Государственной службе занятости зарегистрировано около 400 тыс. безработных. «Как минимум, мы на конец этого года будем иметь 600-800 тыс., то есть в 1,5-2 раза больше», - подчеркнул Кондрюк.

 Представитель профсоюзов также сообщил, что по оценкам работодателей и профсоюзных экспертов, количество безработных может превысить 1 млн. человек. «Мы ожидаем, что зимой будет пик безработицы в стране», - проинформировал эксперт, добавив, что сейчас в среднем на одну вакансию в Украине претендуют 9 человек.

Как сообщали, «Комментарии», официальный уровень безработицы в Украине в июне сохранился на майском уровне 1,7%. Ранее стало известно, что в Министерстве экономического развития и торговли прогнозируют уровень безработицы по итогам 2014 года на уровне 8%. 

Источник фото: PHL

«Комментарии»

 

 http://dnepr.comments.ua/news/2014/07/23/175052.html

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ