EC73B06E-476B-4E28-B843-4A011CEB9753 cx0 cy3 cw0 mw1024 s n r1

Обсяг профінансованої допомоги для покриття витрат на проживання тимчасово переміщеним особам, які стали на облік, станом на 26 січня 2015 склав 528,4 млн грн, з яких 170 млн грн виплачено в січні. Такі дані оприлюднив заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін на брифінгу у вівторок, 27 січня, в Києві.

«До теперішнього часу, в січні, ми перерахували 170 млн грн цієї допомоги. З урахуванням виплачених в 2014 році коштів у цілому вже перераховано 528,4 млн грн», - сказав В. Мущинін.

З посиланням на дані Міністерства він повідомив, що до станом на 26 січня 2015 року в Україні зареєстровано 942,7 тис. тимчасово внутрішньо переміщених осіб, або 669,2 тис. сімей, переважно з Донецької та Луганської областей, а також з Криму.

На зазначену дату за наданням щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання  звернулося 260,4 тис. сімей внутрішніх переселенців, з яких 240,2 тис. сімей допомога виплачена, ще 237,3 тис. – призначено.

Нагадаємо, що переселенцям, яким були призначені соціальні виплати до 1 жовтня 2014 року, для продовження цих виплат необхідно стати на облік в органах соціального захисту населення до 1 лютого 2015 року.

Це - кінцева дата взяття на облік і вона розповсюджується лише на тих осіб, яким до 1 жовтня 2014 року, коли була прийнята постанова КМУ № 509, вже були призначені відповідні соціальні виплати, але вони не перебували на обліку в обласних управліннях соцзахисту.

Щодо всіх  інших людей, які прибувають зараз і прибуватимуть надалі, немає жодних обмежень щодо взяття на облік. Вони можуть це зробити в будь-який момент, у будь-якому управлінні, по всій території України.

ІАЦ