Металлурги и горняки Украины солидарны с шахтерами Казахстана

07   15 декабря Профсоюз металлургов и горняков Украины направил письмо в адрес Премьер-министра Республики Казахстан Сапинтаева Б.А., в котором призывает правительство Казахстана обеспечить справедливый баланс интересов крупного бизнеса и наемных работников. Напомним, что около 200 работников четырех шахт угольного департамента АО «АрселорМиттал Темиртау» 11 декабря после окончания смены отказались покидать свои рабочие места. Позже их инициативу поддержали работники еще четырех шахт Карагандинской области. Шахтеры выдвигают ряд..

«Samsung» и «McDonald's» – среди транснациональных корпораций, которые нарушают права человека

ist no bargaining brands 1 cp   Право на объединение в профсоюзы и право на ведение коллективных переговоров являются основополагающими правами человека, признанными Международной организацией труда. Однако многие известные многонациональные компании НЕ признают профсоюзы и не ведут с ними переговоры о зарплатах и условиях труда.   Международная конфедерация профсоюзов (МКП) и Европейская профсоюзные конфедерации (ЕКП) в День прав человека 10 декабря объединяют свои усилия, чтобы вместе назвать и посрамить..

Міжнародна спільнота обурена провокаціями проти Федерації профспілок України

wpid-9fd3af6e4536    Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) Шаран Барроу та Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) і Пан європейської регіональної ради (ПЄРР) Лука Вісентіні звернулися листом до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з приводу фактів провокаційних дій проти Федерації профспілок України з боку державних чиновників та невідомих осіб, а також відчуження профспілкових об’єктів державою. У листі висловлюється стурбованість..

Виступ Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового на Саміті соціально-економічних рад в Афінах

САМ2 Шановні пані та панове! Ми поділяємо важливість теми публічної дискусії, до якої залучене широке коло соціально-економічних рад з усіх континентів за участі Міжнародної організації праці. Дискусія навколо майбутнього праці точиться останні десять років. Згадаємо, що ще у 2009 році на Міжнародній конференції праці було презентовано доповідь Генерального директора МОП «Майбутнє праці», а у 2015 році ця тема була визначена як ініціатива і проблема 21-го століття...

Обговорено розширення співпраці профспілок з реалізації програм МОП в Україні

IMG 20171108 095159   Сьогодні Голова ФПУ Григорій Осовий зустрівся з новопризначеним директором Групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи паном Маркусом Пілгрімом.   У ході зустрічі, яка відбулась на прохання пана М. Пілгріма у рамках його візиту до України, обговорено перспективи міжнародної співпраці ФПУ, зокрема, щодо реалізації Програми МОП Гідної праці для України. Григорій Осовий поінформував про діяльність ФПУ у..

ПОЗИЦИЯ ЕКП В ОТНОШЕНИИ НОВОЙ ПРОМЫШЛЕННОЙ ПОЛИТИКИ ЕС

32923274511 63bd35e1b2 z   Европейская конфедерация профсоюзов (ЕКП) одобряет инициативу Еврокомиссии по включению промышленности в повестку дня. Новая Стратегия промышленной политики является первым конкретным ответом на совместное заявление европейских социальных партнеров 2016 года, призвавших разработать новую промышленную политику.   ЕКП поддерживает усилия Еврокомиссии по разработке комплексной программы и достижению цели доли промышленности 20% ВВП Европы к 2020 году, но по-прежнему считают необходимым сделать Европу промышленным лидером в области технологий..

У Польщі стартувала акція протесту «день без лікаря»

mediki www.echodnia   25 жовтня на підтримку голодуючих в різних регіонах Польщі інтернів в Малопольському воєводстві стартувала акція протесту під назвою «день без лікаря». Стажери, молоді медики і лікарі-фахівці страйкують, через що лікарні переведені в режим чергувань.  Нагадаємо, безстрокова акція протесту інтернів, обурених важкими умовами праці та недостатнім фінансуванням галузі, розпочалась 2 жовтня. У Варшаві, в холі Дитячої клінічної лікарні понад двадцять осіб четвертий тиждень проводять..

ЗАЯВА УЧАСНИКІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ КОНФЕДЕРАЦІЇ НЕЗАЛЕЖНИХ ПРОФСПІЛОК БОЛГАРІЇ

логотип   Сьогодні представники КНПБ, які прибули сюди з усіх куточків країни, звертаються до уряду та опозиції, до роботодавців та соціальних партнерів, щоб висловити своє незадоволення та обурення відсутністю справедливості, відсутністю гарантій безпеки на роботі і в побуті, відсутністю справедливої і гідної винагороди за працю, загрозою нашим правам з боку високопоставлених товстосумів. Атаки на наші права стали буденним явищем. Роботодавці хочуть скасувати всі додаткові виплати, мінімальні страхові..

Заявление Исполнительного комитета ЕКП

877950f895d6efee591ecb9f36c72f9f   Призыв к Европейской Комиссии соблюдать положения Договоров ЕС относительно соглашений между социальными партнерами Социальный саммит ЕС в Гётеборге и подписание Декларации об Опоре социальных прав имеют важное значение для сбалансирования Европейского Союза и развития социальной Европы, если их потенциал использовать в полной мере. ЕКП уже неоднократно излагала свои ожидания от них. Одним из наших основных требований является развитие коллективных переговоров и социального диалога в ЕС...

Голова ФПУ Григорій Осовий привітав новообраного Президента АФП-КВП Річарда Трумку

IMG-8fb89bc5dba20c7ee34188d0b759b3b7-V   Чергову (у четверте) перемогу на з'їзді Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок, що проходить в Сент-Луісі (штат Міссурі, США), здобув Річард Трумка, якого обрано Президентом цього авторитетного у світі профспілкового об'єднання. Традиційно на вітанні присутні члени його сім'ї, улюблений онук. Від імені Федерації профспілок України новообраного Президента АФП-КВП привітав Голова ФПУ Григорій Осовий.   Прес-центр ФПУ

Більше статей...

1. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у доленосному з’їзді Американської федерації праці та Конгресу виробничих профспілок
  2. ЕКП ПРЕДЛОЖИЛА ЛИДЕРАМ ЕС СОЗДАТЬ «КОАЛИЦИЮ ЗА СБЛИЖЕНИЕ ЗАРАБОТНОЙ ПЛАТЫ НА ВОСТОКЕ И ЗАПАДЕ» И «СПРАВЕДЛИВЫЙ ПЕРЕХОД»
  3. ТРЕТЬЯ ВСЕМИРНАЯ ЖЕНСКАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ МКП
  4. 10-е Европейское региональное совещание МОТ
  5. НОВОСТИ КОЛЛЕКТИВНО-ДОГОВОРНОГО РЕГУЛИРОВАНИЯ В СФЕРЕ ОБЩЕСТВЕННОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ
  6. ЕКП ПОДДЕРЖИВАЕТ ИТАЛЬЯНСКИЕ ПРОФСОЮЗЫ В ВОПРОСАХ «ПРАВА ЗЕМЛИ» И «ПРАВА КУЛЬТУРЫ»
  7. Відбувся візит групи профспілкових працівників до Парижу на запрошення загальної конфедерації праці Франції
  8. Необходимо возобновить акции в ЕС по обеспечению гендерного равенства
  9. Забастовка европейского масштаба – EPSU солидарна с французскими работниками общественного обслуживания
  10. На манифестации против трудовой реформы вышли 400 тысяч французов
  11. Открытое письмо делегатам 10-й Европейской региональной встречи МОТ