Заява Міжнародної конфедерації профспілок до 1 травня 2018 року

wpid9fd3af6e45836   Сто п'ятдесят років тому робітники у Великобританії зібралися у місті Манчестер, щоб створити перший у світі національний профспілковий центр – Британський конгрес тред-юніонів. Вони, як і трудівники в багатьох інших містах в ті часи, заклали підвалини сьогоднішнього глобального профспілкового руху, який об’єднує понад 200 мільйонів членів. Починаючи з тих найперших кроків, чоловіки та жінки, об’єднуючись, розбудовували свої профспілки та змінили хід історії. Сьогодні, в день Першотравня 2018..

28 квітня: Міжнародний день пам'яті трудящих

draft-poster-001-300x189   28 квітня, в Міжнародний день пам'яті загиблих і постраждалих трудящих, профспілкові акції в усьому світі привернуть увагу громадськості до важливішої ролі профспілок у захисті працівників від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.   У 2017 році понад 2,5 мільйонів трудящих загинули в результаті травм і захворювань, отриманих на робочих місцях. Ще більше випадків залишилися незафіксованими. «Внаслідок неналежних умов праці кожні 11 секунд у світі гине один працівник...

Доповідь Української сторони ПГС на тему бідності і трудової міграції в Україні

IMG 1898   На засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі, з доповіддю на тему: "Роль заробітної плати у зниженні рівня бідності та її вплив на трудову міграцію" виступив Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.   Він визначив основні проблеми в сфері оплати праці та ринку праці в Україні, порівняв рівні заробітної плати в нашій країні та країнах-членах ЄС, визначив основні чинники..

IMG 2694   12 квітня 2018 року Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі у штаб-квартирі Європейського соціально-економічного комітету.   Очільник ФПУ є одним із 15 членів Української сторони Платформи, що створена відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію. Відкрили засідання співголови Платформи – Альфредас..

51-А СЕСІЯ КОМІСІЇ ООН З НАРОДОНАСЕЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ У М. НЬЮ-ЙОРК ТРИВАЄ

IMG 20180411 122125   У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку продовжує роботу 51-а сесія Комісії ООН з народонаселення та розвитку. Учасники сесії завершили обговорення доповіді Генерального секретаря ООН «Діяльність щодо подальшого здійснення Програми дій Міжнародної конференції з народонаселення та розвитку: контроль за здійсненням програм у галузі народонаселення з упором на екологічно стійкі міста, переміщення людей і міжнародну міграцію» і схвалили, серед інших, наступні рекомендації: - держави повинні визнати внесок..

Делегація ФПУ бере участь у роботі 51-ї сесії Комісії ООН з народонаселення та розвитку

34343   З 9 по 13 квітня 2017 року у штаб-квартирі ООН у м. Нью-Йорк проходить 51-а сесія Комісії з народонаселення на тему: «Сталі міста, мобільність населення та міжнародна міграція».   Відповідно до спеціального консультативного статусу ФПУ при Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР) у цьому важливому міжнародному форумі вперше бере участь делегація Федерації профспілок України. Під час сесії планується розглянути такі питання, як діяльність щодо подальшого здійснення..

Відбулась зустріч членів СРК з експертами МОП

МОП Шляхи та методологію впровадження Проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» обговорено під час зустрічі членів Спільної робочої комісії з питань укладання Генеральної угоди на 2018-2020 роки із експертами МОП, яка відбулась 4 квітня у приміщенні Міністерства соціальної політики України. Профспілкову делегацію на цьому заході очолював Співголові Спільної робочої комісії з питань укладання Генеральноїугоди на 2018-2020 роки від сторони профспілок,..

Європейські профспілки солідарні з ФПУ

dfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfg   Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО) Ян Віллем Гудріан звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана   У ньому говориться:   Шановний Президенте! Шановний Прем’єр-міністре!   Нас проінформували, що 22 березня 2018 р. приблизно о 10.20 близько 60 невідомих осіб здійснили напад на учасників засідання виборного органу Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України. Засідання відбувалося в готелі «Турист»..

З полів 62-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок

csw62 1 14 березня учасники 62-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок, яка проходить у м. Нью-Йорк (США), завершили обговорення доповіді Генерального секретаря ООН «Проблеми та можливості щодо забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчат у сільських районах».   У доповіді розглядаються проблеми та можливості щодо забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей сільських жінок і дівчат у контексті всебічного, ефективного та прискореного..

ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У РОБОТІ 62-Й СЕСІЇ КОМІСІЇ ООН ЗІ СТАНОВИЩА ЖІНОК

IMG 20180312 120345   12 березня 2017 року у штаб-квартирі ООН у м. Нью-Йорк розпочала роботу 62-а сесія Комісії ООН зі становища жінок. Відповідно до спеціального консультативного статусу ФПУ при Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР) у цьому важливому міжнародному форумі традиційно бере участь делегація Федерації профспілок України у складі представників її галузевих організацій. Пріоритетна тема сесії: «Виклики та можливості досягнення гендерної рівності та розширення можливостей сільських..

Більше статей...

1. Пришло время предоставить больше прав женщинам: ДА директиве о балансе работы и семейной жизни!
  2. Генеральний секретар ЄФПОО висловив Президенту та Прем’єр-міністру України занепокоєння щодо наступу на профспілки
  3. Голова ФПУ Григорій Осовий двічі виступив в дебатах на засіданні Виконавчого комітету Пан’європейської регіональної ради, в якому брали участь і представники органів ЄС
  4. Права профспілок в Україні – у центрі уваги засідання Виконкому ПЄРР
  5. Очільник ФПУ – на саміті європейських профспілок