СПІЛЬНА ЗАЯВА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТА УКРАЇНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК ПРО ПРАВА ПРОФСПІЛОК

ukraine     10 липня 2018   З огляду на те, що 9 липня 2018 року в Брюсселі відбувся 20-й саміт Україна-ЄС, а в грудні цього ж року відбудеться засідання Ради Асоціації Україна-ЄС, профспілки України та Європи вважають, що необхідно вжити невідкладних заходів щодо поліпшення соціально-економічної ситуації в країні, підвищення ефективності соціального діалогу, дотримання основоположних конвенцій МОП.  Визнаючи важливу роль Угоди про асоціацію Україна-ЄС у соціально-економічному розвитку та проведенні демократичних реформ, Європейська..

Сомали: Европейский парламент призывает правительство прекратить репрессии против профсоюзов

arton20415-2298d МКП приветствует принятие Европейским парламентом резолюции по Сомали, в которой решительно осуждаются нарушения свободы объединения в стране против Федерации профсоюзов Сомали и Национального союза журналистов и требуется, чтобы правительство выполнило решения Комитета МОТ по свободе объединения. Против Генерального секретаря Федерации профсоюзов Сомали Омара Фарука Османа проводится уголовное расследование с мая 2017 года за организацию празднования Всемирного дня свободы печати без предварительного одобрения Министерства информации и, как..

У Брюселі проходить саміт Україна-ЄС

imgres-1-e1485774186177 З нагоди саміту Україна-ЄС, що проходить сьогодні у Брюсселі, Європейська федерація профспілок громадського обслуговування та її українські членські організації звернулися зі спільною заявою до учасників зустрічі у верхах. У заяві зазначається, що прогрес України в питаннях зміцнення демократії, розбудови ефективного соціального діалогу з профспілками та посилення прав трудящих, а також інвестування в громадське обслуговування та його працівників залишає бажати кращого. Профспілки піддаються численним нападкам, а їхні..

Виступ представника трудящих України, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового на 107-й Міжнародній конференції праці

IMG 2924   Шановна пані голова! Шановні делегати!   Доповіді Генерального директора про виконання програми МОП за минуле дворіччя, а також про забезпечення рівності трудящих-жінок детально і об'єктивно показують стан в світі праці і виклики, які стоять перед нею. Ми поділяємо позицію МОП, що гідна праця - це глобальна вимога, від чого політичне керівництво і ділові кола всього світу не повинні залишатися осторонь, а перегляд національних систем соціального захисту..

Виступ Міністра соціальної політики України Андрія Реви на 107-й Міжнародній конференції праці

Reva1-big Шановний пане Голово! Міністри! Шановні делегати! Пані та панове!   Від імені української тристоронньої делегації вітаю усіх учасників Міжнародної конференції праці. Питання, підняті у доповіді Генерального директора пана Гая Райдера, щодо посилення гендерної рівності у світі праці та у суспільстві, подолання гендерно-зумовленого насильства та домагань на робочому місці, вимагають спільних дій з боку урядів та соціальних партнерів. Уряд України приділяє значну увагу сприянню гендерної рівності в усіх сферах життя. Вже у квітні..

Представник СПО роботодавців звернувся до делегатів 107 Сесії Міжнародної конференції праці МОП

ec70d63452f15ed65051b106ae1cb2b7 M Голова Комітету Міжнародного співробітництва та стратегічного партнерства ФРУ Сергій Цівкач від імені СПО роботодавців звернувся до делегатів 107 Сесії Міжнародної конференції праці МОП у Женеві з промовою, у якій відзначив, що у сучасному світі роботодавці повинні брати на себе більшу соціальну відповідальність. Ключовою метою бізнесу має бути не лише отримання прибутку, а й створення сприятливих умов для гідної праці та життя. І це правило..

19-й Конгрес Об’єднання профспілок Австрії

42709500952 f3d17e5766 k   Завершив свою роботу 19-й Конгрес Об’єднання профспілок Австрії (ОПА) «Майбутнє праці та промисловості 4.0!». Термін «промисловість 4.0» - це «збірне поняття для технологій і концепцій організації ланцюжка створення додаткової вартості» із використанням кіберфізичних систем, Інтернету речей, Інтернету послуг, розумних заводів. Як фаза промислової революції, яка характеризується злиттям технологій, що розмиває межі між фізичною, цифровою та біологічною сферами. Конгрес відкрив голова ОПА Ерік Фоглар. До..

Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін

15055812 1226196944105526 5597259797825595359 n У зв’язку із закінченням повноважень поточного складу УС ПГС 12 червня ц.р. у готелі «Турист» відбулося зібрання представників всеукраїнських об'єднань профспілок для виборів членів УС ПГС від профспілок на новий термін.   Участь у Зібранні взяли 68 делегатів - представників п’яти національних профоб’єднань: Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнського Альянсу профспілок та Федерації професійних спілок працівників малого та..

Висновки Комітету по Україні, Конвенції №№ 81 і 129

ilo 0   Комітет із застосування стандартів Міжнародної конференції праці 4 червня 2018 року схвалив свої висновки за результатами обговорення звіту України про дотримання Конвенцій МОП про інспекцію праці №№ 81 і 129.   Комітет взяв до відома усні заяви, що прозвучали у виступі представника Уряду та в наступній дискусії. Комітет зазначив, що інспекція праці має бути забезпечена необхідними засобами для ефективного та незалежного функціонування, а нагляд та контроль..

107-я Международная конференция труда

wcms 630410 Генеральный директор МОТ: укрепление духа трипартизма – путь к преодолению проблем, стоящих перед сферой труда На повестке дня Международной конференции труда - широкий круг вопросов, в том числе насилие на рабочих местах, роль женщин в сфере труда, социальный диалог, применение норм и сотрудничество в целях развития. 28 мая 2018 г. Выступая на открытии 107-й сессии Международной конференции труда (МКТ) , Генеральный директор Международной организации труда Гай Райдер выразил..
Архiв
<< < Липень 2018 > >>