Новый состав Еврокомиссии вселяет надежду на социальный прогресс

More democracy banner 0   Объявленное сегодня распределение портфелей в новом составе Еврокомиссии вселяет надежду, что ЕС сможет добиться социального прогресса в течение следующих пяти лет – пришло время правильным людям проводить правильную политику.   Европейская конфедерация профсоюзов (ЕКП) приветствует тот факт, что предлагаемый состав Комиссии является гендерно сбалансированным и на ведущих ролях в нем поставлены политики, которые понимают потребности трудящихся.   Но ЕКП будет очень внимательно следить за тем, как руководство..

Всесвітній день за гідну працю, 7 жовтня 2019 року - «Інвестиції в сферу догляду для забезпечення гендерної рівності»

А1 У цьому році вже вдванадцяте 7 жовтня відзначатиметься Всесвітній день за гідну працю. Починаючи з 2008 року мільйони людей взяли участь у різноманітних профспілкових заходах з нагоди цього дня, і в цьому році 7 жовтня знову є днем мобілізації спілчан по всьому світі, днем, коли профспілки різних країн єдиним фронтом піднімаються на захист гідної праці. Гідна праця має зайняти центральне місце в політиці уряду з..

Інформатизація сфери праці – виклики для профспілок

Изображение 2185   Яким чином цифровізація впливає на ринок праці? Чи можливо в умовах цифрового суспільства захистити права працівників? На ці та інші питання буде віднайдено відповіді у ході реалізації проекту «Цифровий ринок праці Дунаю» (DigiLaMa) за фінансування Міністерства соціальних та трудових питань Австрії.   Федерації профспілок України колеги з Об’єднання профспілок Австрії запропонували взяти участь у зазначеному проекті, на що отримали згоду, а сьогодні, 27 серпня, у Києві,..

Місія профспілок – боротьба з соціальною несправедливістю

Изображение 1762   Голова ФПУ Григорій Осовий 5 серпня у Будинку профспілок провів робочу зустріч з директором Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Марселем Рьотігом.   Відбувся обмін думками з широкого спектру соціально-економічних питань, обома сторонами висловлено ініціативи щодо напрямів подальшої співпраці. В обговорення взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, голова Молодіжної Ради ФПУ Володимир Ворох, відповідальні працівники..

Які партії обіцяють привести Україну в ЄС?

А4   Партії «Голос», «Європейська солідарність» та «Слуга народу» мають найбільш проєвропейські передвиборчі програми, зорієнтовані на реформи в рамках Угоди про асоціацію. Аутсайдерами євроінтеграційного рейтингу стали «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Опозиційна платформа ­– За Життя». Про це говориться в дослідженні передвиборчих програм, яке 16 липня в Українському кризовому медіа-центрі презентували експерти Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства..

Забезпечити всім справедливу частку багатств, які ми створюємо

IMG 3862 Сьогодні у Будапешті розпочав свою роботу літній саміт Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, до якої входять 89 національних профцентрів, які є членами МКП. ПЄРР активно співпрацює з глобальними профспілковими федераціями на міжнародному рівні і європейськими галузевими федераціями - на рівні Європи. Генеральним секретарем ПЄРР є Генеральний секретар ЄКП.   На саміті виступили віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок, Голова Федерації профспілок Україні Григорій Осовий, субрегіональний секретар Інтернаціоналу..

Міжнародна зустріч