280x220

 

 

Платформа громадянського суспільства Україна – ЄС (ПГС) – один з органів, створених відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. ПГС є майданчиком, в рамках якого організації громадянського суспільства обох сторін здійснюють моніторинг реалізації Угоди з точки зору громадянського суспільства, а також виробляють рекомендації відповідним органам.

До складу ПГС входять 30 членів, по п'ятнадцять з кожної сторони, які представляють громадянське суспільство України та Європейський соціально-економічний комітет (ЄСЕК).

На четвертому засіданні ПГС співголовували Зоряна Міщук, залучений експерт ВЕГО "МАМА-86", та Альфредас Йонушка, член ЄСЕК, генеральний директор Торгово-промислової та ремісничої палати Шяуляю. У четвертому засіданні ПГС взяли участь Адріано Мартінс, заступник керівника Управління двосторонніх відносин Східного Партнерства Європейської служби зовнішньої дії, Олександр Ірхін, заступник Представника України при ЄС, та Гевін Еванс, Радник голови Групи з підтримки України.

Члени ПГС обговорили прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також розглянули та схвалили доповіді щодо питань охорони довкілля в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, а також першого року застосування ПВЗВТ. Також попередньо обговорені питання свободи медіа.

 

СПІЛЬНА ДЕКЛАРАЦІЯ