МОП

 

Шляхи та методологію впровадження Проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» обговорено під час зустрічі членів Спільної робочої комісії з питань укладання Генеральної угоди на 2018-2020 роки із експертами МОП, яка відбулась 4 квітня у приміщенні Міністерства соціальної політики України.

Профспілкову делегацію на цьому заході очолював Співголові Спільної робочої комісії з питань укладання Генеральноїугоди на 2018-2020 роки від сторони профспілок, Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок  Олександр Шубін.

Він проінформував представників МОП про дії та плани Федерації профспілок України, її членських організацій щодо розвитку соціального діалогу в країні, відстоювання принципу соціальної справедливості, у тому числі у питаннях гідних умов праці та її оплати, створення нових робочих місць та доведення вітчизняного законодавства у відповідність європейським стандартам та вимогам конвенцій МОП.

Міжнародну організацію праці представляли старший спеціаліст з питань соціального діалогу та трудового законодавства Групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт), старший технічний радник Проекту Джемал Ходжіч.

У зустрічі взяли участь Держсекретар Мінсоцполітики України Віктор Іванкевич, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук.

Під час зустрічі членів СРК було проінформовано, що  Міжнародна організація праці розпочала підготовку до офіційного відкриття Проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», фінансованого Урядом Данії На даний час ведеться робота з підготовки робочого плану, формування команди Проекту, а старший технічний радник Проекту вже приступив до своїх обов'язків.

У зв'язку з викладеним та з метою проведення зустрічей з тристоронніми партнерами для обговорення шляхів реалізації Проекту та підготовки робочого плану компоненту Проекту, присвяченого колективним переговорам та соціальному діалогу, з 3 по 5 квітня ц.р. в Україні перебуває Крістіна Міхес.

Співбесідники обмінялися думками щодо важливості та перспектив нового проекту МОП для України, а також виказали ряд конкретних, конструктивних пропозицій.

 

Прес-центр ФПУ

 

МОП1

 

МОП3

 

МОП5

 

 

МОП4

 

МОП6