imgres-1-e1485774186177

З нагоди саміту Україна-ЄС, що проходить сьогодні у Брюсселі, Європейська федерація профспілок громадського обслуговування та її українські членські організації звернулися зі спільною заявою до учасників зустрічі у верхах.

У заяві зазначається, що прогрес України в питаннях зміцнення демократії, розбудови ефективного соціального діалогу з профспілками та посилення прав трудящих, а також інвестування в громадське обслуговування та його працівників залишає бажати кращого. Профспілки піддаються численним нападкам, а їхні права знаходяться під загрозою, про що свідчить міжнародний індекс прав профспілок. Занепокоєння викликають також скоординовані дії влади, спрямовані на відчуження профспілкової власності.

Профспілки закликали лідерів України та ЄС зосередитись на досягненні такого прогресу, щоб відносини між Україною та ЄС сприяли поліпшенню соціально-економічного становища працівників і населення. Необхідною передумовою цьому є дотримання прав профспілок та проведення консультацій з ними при внесенні пропозицій щодо реформ.

ЄФПГО та її українські членські організації очікують, що підняті у заяві питання знайдуть відображення в документах саміту та в подальших діях після його проведення.

Текст листа-звернення та спільної заяви додаються.

Департамент міжнародних зв’язків

апарату ФПУ