БЕК

Генеральний секретар Європейської федерації профспілок працівників громадського обслуговування Ян Віллем Гаудріаан направив звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У зверненні, зокрема йдеться про те, що ЕФПОО була проінформована про те, що в даний час в господарських судах України знаходиться понад 200 справ про вилучення профспілкової власності на користь держави. Прокуратура та інші державні органи прагнуть захопити майно профспілок, піднімаючи питання про визнання права державної власності на нього.
Уже винесено ряд судових рішень, згідно з якими профспілки примусово позбавлені права власності більш ніж по 70 належних їм об'єктах.

На думку профспілок, подібні рішення є протиправними, про що також свідчать попередні судові рішення. «У зв'язку з цим направляємо в додатку більш детальну інформацію, - наголошується в листі. - Просимо Вас втрутитися і працюючи з профспілками захистити їх майно. Воно необхідне для забезпечення належного функціонування профспілок і їх діяльності щодо захисту і просуванню інтересів трудящих в Україні. Принцип верховенства права має бути дотриманий ».

Департамент міжнародних зв'язків