2cf0a5bc

Більше 1200 профспілкових активістів з понад 130 країн зберуться в Центрі Белла в Копенгагені, Данія, з 2 по 7 грудня для участі в 4-му Міжнародному конгресі Міжнародної конфедерації профспілок, який проводиться кожні чотири роки. Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) є найбільшою демократичною організацією в світі, що представляє 207 мільйонів працівників і 331 національний профспілковий центр із 163 країн.

Тема Конгресу 2018 - «Посилення впливу трудящих: поміняти правила».

Церемонія відкриття відбудеться о 16:00 в неділю 2 грудня. Під час відкриття до учасників звернуться прем'єр-міністр Данії  Ларс Люкке Расмуссен, лорд-мер Копенгагена Френк Дженсен; Генеральний директор Міжнародної організації праці Гай Райдер; Президент датського профцентра LO Лізетт Рісгаард; і президент МКП Жоао Антоніо Феліче.

У виступі Генерального секретаря МКП Шаран Барроу, якій відбудеться на пленарному засіданні Конгресу в понеділок, 3 грудня, буде висвітлений стан справ у світі з точки зору трудящих, а також показані результати опитування МКП 2018 року. У рамках Конгресу відбудуться чотири загальних дискусії щодо формування майбутньої політики МКП відповідно до тем: «Мир, демократія і права»; «Регулювання економічного впливу»; «Глобальні зміни - справедливий перехід» і «Рівність».

Делегати Конгресу відвідають Швецію в середу, 3 грудня, де їх будуть приймати шведські профцентри LO і TCO, щоб показати реконструкцію міста Мальме і інтеграцію біженців.

Делегати також обговорять питання проведення кампаній по органайзінгу в багатонаціональних компаніях, включаючи Samsung і Amazon; у неформальному секторі; урядові плани дій по ліквідації нерівності, включаючи розрив в оплаті праці чоловіків і жінок; підвищення мінімального прожиткового мінімуму та посилення соціального захисту; боротьбу зі зміною клімату і майбутнє сфери праці. Конгрес проведе публічне голосування за визначення найгіршого боса у світі. Будуть оголошені дані за п'ять років щодо порушень прав профспілок і показані головні тенденції у Глобальному індексі з прав профспілок. Конгрес схвалить політику і план дій МКП на майбутні чотири роки.

Детальна інформація про порядок денний і заходах Всесвітнього конгресу МКП дається в https://congress2018.ituc-csi.org/4co-e-1-provisional-programme.

У роботі Конгресу візьме участь делегація Федерації профспілок України на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим. Планується низка виступів членів делегації як на пленарних засіданнях, так і під час панельних дискусій.