IMG 20191022 114600

 

 

З 21 жовтня 2019 року група профспілкових працівників членських організацій ФПУ перебуває у м. Париж (Франція) на запрошення Загальної конфедерації праці Франції (ЗКП) з метою ознайомлення з діяльністю ЗКП щодо захисту трудових та соціально-економічних прав трудящих країни.

Під час візиту відбуваються робочі зустрічі з керівництвом та профактивом низки членських організацій ЗКП, які об’єднують енергетиків, держслужбовців та металістів. Під час зустрічей точаться жваві дискусії з таких нагальних питань, як ризики приватизації та комерціалізації громадських послуг, поширення контрактної занятості на державній службі; наступ на права трудящих та профспілок та оновлення і посилення діяльності міжнародних профоб’єднань, зокрема Міжнародної конфедерації профспілок; пенсійна реформа у Франції, рух «жовтих жилетів» тощо.

Надзвичайно змістовною була зустріч з представниками Асоціації захисту прав споживачів, яка бореться за права членів профспілок, які є одночасно членами Асоціації, під час якої українська сторона дізналася багато нового про її діяльність.

Під час зустрічей українські спілчани довідалися про історію робітничого руху Франції, становлення ЗКП, головні надбання та завоювання профспілок, на які нині точиться наступ влади і роботодавців.

Представники енергетиків обговорили з колегами проблеми та здобутки галузі, перспективи на майбутнє, загрози розчленування та подальшої приватизації найбільшої французької державної енергетичної компанії EDF у рамках плану «Геркулес».

Держслужбовці обмінялися останніми новинами щодо реформування держслужби в обох країнах.

Упродовж зустрічей українські спілчани отримали надзвичайно змістовну інформацію про функціонування, структуру та напрями роботи ЗКП, спрямованої на захист трудових, соціальних та економічних прав та інтересів як членів профспілок, так і трудящих у цілому.

За програмою група зустрінеться з низкою структурних підрозділів ЗКП та відвідає у передмісті Парижу Курсель Навчально-методичний учбовий центр ЗКП ім. Бенуа Фрашона з метою ознайомлення з його діяльністю, а також низку зустрічей з трудовим колективом та слухачами.

 

Довідково

 

Загальна конфедерація праці Франції – це найбільший національний профцентр країни. Чисельність ЗКП – 650 тисяч членів. Рішення про створення ЗКП було ухвалене на установчому з’їзді ЗКП, який відбувся 23-28 вересня 1895 року у Ліможі. До складу ЗКП входять 33 національні професійні федерації, 96 департаментських об’єднань, 857 місцевих об’єднань на всій території країни, які складаються з профспілок і профспілкових секцій спільної географічної зони. Поруч з галузевими профспілками, до складу ЗКП входять також Загальне об’єднання інженерно-технічних працівників та кадрів, Конфедеративна спілка пенсіонерів, Національний комітет з боротьби з безробіттям та у справах захисту безробітних, Молодіжна спілка ЗКП. Штаб-квартира ЗКП знаходиться у передмісті Парижу – Монтрей.

 

 

IMG 20191022 114612

 

изображение viber 2019-10-21 17-05-37 

 

изображение viber 2019-10-21 17-03-14

 

 

 

 

Департамент міжнародних зв'язків апарату ФПУ