Изображение 108

27 лютого у Києві відбулась спільна прес-конференція Європейської моніторингової місії глобальних профспілок, Федерації профспілок України та Конфедерації вільних профспілок України за результатами роботи місії в Україні.

Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) Лука Вісентіні зазначив, що метою їх візиту є прояв солідарності з профспілками України щодо захисту гідних трудових прав українських працівників та наголошення на необхідності відкликання законопроєкту про працю №2708 та розроблення нового трудового законодавства за участі соціальних партнерів.

 Изображение 052

За час свого перебування в Україні, члени місії провели зустрічі з Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофієм Миловановим, головою Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денисовою, національним координатором Міжнародної організації праці Сергієм Савчуком, Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, Головою Ради Федерації роботодавців України Дмитром Олійником.

 Изображение 156

“Очевидно існує проблема довіри, як між профспілками та урядом так і між соціальними партнерами й урядом і я сподіваюся, що наша місія спромоглася допомогти подолати цю проблему довіри, але ми будемо і надалі пильно стежити за виконанням обіцянок, які взяли на себе представники української влади і будемо дивитися, яким чином вони будуть імплементуватися в реальність”, - наголосив глава місії Лука Вісентіні.

 Изображение 071

Він запевнив, що європейські профспілки і надалі будуть підтримувати свої членські організації – ФПУ та КВПУ у їх наполегливій боротьбі за права трудящих в Україні

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий висловив подяку європейським колегам з глобальних профспілок, ЄКП та МКП за активну солідарну підтримку українських профспілок в їх боротьбі за права працівників, за збереження гарантій діяльності українських профспілок та за збереження гідних умов життя і праці громадян України.

 Изображение 235

“Є дві обставини, які спонукали нас до запрошення Місії в Україну. Першою обставиною було те, що за рівнем забезпечення прав працівників, Україна віднесена до п’ятої ризикованої групи. Другою обставиною були законодавчі ініціативи, які в останній час збурили українську профспілкову спільноту нашої країни і несуть ризики щодо недотримання прав і гарантій українських профспілок”, - зауважив він.

 Изображение 080

Під час конференції заступник генерального секретаря МКП Оуен Тюдор повідомив, що незабаром місія представить громадськості звіт своєї роботи в Україні.

- Якщо виникне потреба, ми повернемось, - запевнив він.

Довідково:

У складі Місії працювали: 

1. Лука ВІСЕНТІНІ – Генеральний секретар ЄКП, Генеральний секретар ПЄРР, глава місії
2. Лііна КАРР – конфедеративний секретар ЄКП
3. Оуен ТЮДОР – заступник Генерального секретаря МКП
4. Антон ЛЄППІК – виконавчий секретар ПЄРР
5. Ян Віллем ГУДРІААН – Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування
6. Джозеф СТРЕДУЛА – голова Чесько-Моравської конфедерації профспілок
7. Богумил ЧАП – заступник міжнародного секретаря Чесько-Моравської конфедерації профспілок
8. Тадеуш МАДЖРОВИЧ – заступник голови Національної комісії НСЗЗ «Солідарність»
9. Роберт ШЕВЧИК – старший консультант міжнародного департаменту НСЗЗ «Солідарність»
10. Вероніка КОЛЛАРОВА – Об’єднання профспілок Австрії
11. Роберт ВАЛАСІНСКІ – Об’єднання профспілок Австрії
12. Мирослав ХАЙНОШ – міжнародний секретар Конфедерації профспілок Словаччини

 Ukr inform 062 of 062

Ukr inform 015 of 015

Изображение 258

Изображение 306

Відеозапис прес-конференції можна переглянути тут.

Прес-центр ФПУ