Digitalisation workers participation Titel

Європейська конфедерація профспілок відзначає прийняття на засіданні EPSCO 13 червня ц.р. Рекомендації Ради з метою зміцнення соціального діалогу на національному рівні.

У нас є занепокоєння щодо цього процесу, оскільки з європейськими соціальними партнерами не було проведено консультацій щодо остаточного тексту перед його прийняттям. Тому тепер нам потрібно буде проаналізувати текст повністю, щоб переконатися, що профспілкові прерогативи повністю дотримані.

ЄКП чітко заявляла протягом усього процесу, що Рекомендація повинна визнавати роль профспілок як єдиних суб'єктів, уповноважених вести колективні переговори від імені працівників. Наша позиція повністю відповідає інструментам ЄС, Ради Європи та МОП у сфері прав людини, включаючи Директиву про адекватну мінімальну заробітну плату в ЄС.

Заступник Генерального секретаря ЄКП Клаес-Мікаель Штоль сказав:

"Для ЄКП дуже важливо, щоб соціальний діалог і колективні переговори міцно зайняли центральне місце в більш соціальній Європі. Ця Рекомендація Ради має стати шаблоном для досягнення цієї мети. Однак ми шкодуємо, що з соціальними партнерами не було проведено консультацій щодо остаточного тексту перед прийняттям, оскільки належне залучення та консультації з соціальними партнерами лежать в основі соціального діалогу. Тепер нам потрібно буде провести повну оцінку тексту, прийнятого Радою".

 

Джерело:

https://www.etuc.org/en/pressrelease/social-dialogue-can-only-be-strengthened-if-trade-unions-are-respected