IMG 8319

25 березня у Міністерстві соціальної політики України відбулась робоча зустріч голови ФПУ Григорія Осового з міністром соціальної політики Павлом Розенком, заступником Генерального секретаря Європейської конфедерації профспілок Петером Шеррером, заступником Голови Об’єднання профспілок Грузії Іллєю Вердзадзе.

Міністр привітав Г.Осового з переобранням на посаду Голови ФПУ та побажав успіхів у подальшому розвитку соціального діалогу та міжнародних зв’язків.

Темою бесіди стали перспективи оновлення українського трудового законодавства та прийнятті нового Трудового кодексу.

***

Сьогодні відбулася зустріч Голови ФПУ Григорія Осового із заступником Міністра Кабінету Міністрів України – директором Урядового офісу з питань євроінтеграції Наталією Гнидюк та зарубіжними гостями – учасниками VII зїзду ФПУ.

Під час зустрічі Голова ФПУ проінформував зарубіжних колег про діяльність ФПУ у рамках Платформи громадянського суспільств Україна - ЄС (ПГС) – двостороннього органу, створеного на виконання ст. 469 Угоди про асоціацію і покликаний бути форумом для обміну думками між представниками громадянського суспільства України і ЄС.

Він нагадав, що 11 лютого 2016 року в Брюсселі відбулося друге засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (ПГС) – утвореного відповідно до Угоди про асоціацію органу, що об’єднує представників громадянського суспільства України та ЄС та має на меті забезпечення громадського контролю за виконанням Угоди. Його учасники обговорили поточний стан виконання Угоди про асоціацію і проведення пов’язаних з нею реформ, а також основні виклики на цьому шляху.

На засіданні було представлено два тематичні звіти ПГС з питань, визнаних пріоритетними для аналізу ПГС у 2015 р. – антикорупційної політики і енергетики. За результатами усіх обговорень засідання прийнято Спільну декларацію. Директор Урядового офісу проінформувала про його діяльність щодо реалізації Угоди про асоціацію Україна – ЄС. Відбулася жвава дискусія.

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ,

Прес-служба ФПУ