DSC07178

 

26-28 вересня 2016 року у м.Луцьку на базі навчально-методичного центру Волинської області відбулось засідання Молодіжної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України і навчальний семінар. Модератором семінару була визначена Ірина Мартинюк – учасник данського проекту, голова профкому територіального центру соціального обслуговування населення Луцького району.

На засідання Молодіжної Ради Профспілки було обрано голову Молодіжної Ради, заступника та виконком. Головою обрано Медвідя Андрія Васильовича, юриста-консультанта Ківерцівського районного центру зайнятості Волинської області, заступником – Терлибабу Наталію Василівну, головного спеціаліста з питань персоналу управління праці та соціального захисту населення Зачипіловської районної державної адміністрації Харківської області.

 

DSC07301

 

Навчальний семінар, що відбувся на протязі трьох днів включав питання базового законодавства у сфері захисту трудових та соціально-економічних прав працюючої молоді, проведення протестних акцій, інформаційне забезпечення діяльності, мотивації та лідерства в профспілці, іміджу профспілкового лідера та інші. Нестандартним було заняття в спортивному залі «Альфа- Гравіті», яке підтвердило тезу про те, що спорт може бути мотиватором до участі в профспілковому русі.

Напередодні Всесвітнього дня дій за гідну працю, обговорюючи проблеми зайнятості молоді, оплати та безпеки праці, висловлюючи солідарність з трудящими всіх країн в їх вимогах гідної заробітної плати, гарантованої безпечної праці Молодіжна Рада Профспілки прийняла Заяву.

 

DSC07318

 

DSC07271

 

 ЗАЯВА

Молодіжної ради Профспілки працівників соціальної сфери України з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю

 

З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, Молодіжна рада Профспілки працівників соціальної сфери України вітає всіх громадян, які живуть за рахунок власної праці, та звертає увагу держави і роботодавців на проблеми, які заважають тому, щоб праця в Україні стала справді гідною.

Зважаючи на ситуацію в Україні та наші розуміння проблем, ми вимагаємо:

По-перше, негайних і докорінних змін у державній політиці щодо молодіжної зайнятості, рішучих та ефективних кроків у боротьбі з офіційним і прихованим безробіттям, масовим виїздом молоді за кордон, малою часткою молодих людей в управлінні державою та відсутністю соціальних гарантій молоді. Наголошуємо на необхідності розробки і прийняття Національної програми з працевлаштування та соціального захисту молоді, створення дієвих механізмів (гідна оплата праці, доступне житло) з залучення молоді до праці, бо відсутність таких дій призведе до негативних наслідків пенсійного забезпечення та соціального захисту в державі.

По-друге, закликаємо до утвердження в Україні системи надання своєчасної, гідної і справедливої винагороди за виконану роботу. Ганебним явищем в державі є заборгованість із виплати заробітної плати.

По-третє, неухильне виконання та вдосконалення трудового законодавства, зокрема законів про оплату праці. Нарешті прийняти Трудовий кодекс з врахуванням пропозицій профспілок, який би захищав не лише права та інтереси роботодавців, але й інтереси та права найманих працівників.

По-четверте, зробити рішучі кроки з вдосконалення системи безпеки праці, охорони здоров'я і безпеки на робочому місці, доступність для кожного працівника справді продуктивної, значущої розвиваючої роботи. Прийняти нормативні акти, які передбачають державні гарантії працівникам соціальної сфери.

Ми готові до продуктивної роботи з вирішення цих проблем разом з українською владою і роботодавцями, виступаючи повноважним представником молодіжного активу працівників соціальної сфери.

 

                                                                                 Прийнято на засіданні

                                                                           Молодіжної Ради

26 вересня 2016 року