1481178653node-6676-

 

 

На звернення Федерації профспілок України щодо фінансування державних житлових програм  Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства за дорученням Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 24 листопада ц.р. проінформував, що «неодноразово звертався до Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з приводу необхідності виділення бюджетних коштів, зокрема за результатами розгляду проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» надавалися така пропозиція з розгорнутим обґрунтуванням:

«Необхідно передбачити видатки на бюджетні програми:

«Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» (КПКВК 2751390) в обсязі — 1 000,0 млн. грн., що дасть можливість забезпечити житлом 2,4 тис. молодих сімей;

«Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» (КПКВК 2751190) в обсязі — 1 000,0 млн. грн., що дасть можливість забезпечити доступним житлом більше 8 тис. сімей».

Комітет впевнений, що відновлення дії даних програм сприятиме збільшенню внутрішнього ринку споживання не тільки в галузі житлового будівництва, а також в десятках суміжних галузей економіки та промисловості, пов'язаних з будівництвом.»

 

Лист Комітету із додатком

Прес-центр ФПУ