aVdb-0UERc8

 

Профспілковий рух у сучасних умовах потребує лідерів нової формації, фахівців компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. І одним із осередків активного профспілкового життя є студентська первинка, що дає можливість молоді реалізувати та вдосконалювати себе.

29 березня 2017 року в Бурштинському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбулося обласне методичне об’єднання голів студентських профкомів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Івано-Франківської області.

Адміністрацією коледжу було підготовлено теку з матеріалами для ознайомлення з роботою засідання та базою навчального закладу. Заступник директора з навчально-виховної роботи Олександра Торбин розпочала роботу методоб’єднання з презентації навчального закладу. Вона підкреслила, що педагогічний колектив перебуває у пошуку нових ідей, форм і способів організації навчально-виховного процесу, прагне перетворити навчальний заклад у базовий для регіону з підготовки спеціалістів для сфер обслуговування, виробництва та технологій, а також забезпечити своїм вихованцям комфортні умови їхнього перебування в коледжі.

На базі Бурштинського ТЕК постійно проводяться різні заходи для допомоги та підтримки соціально-незахищених учнів та студентів. Тож у ході засідання розглянуто питання «Особливості роботи студентського профкому з соціально-незахищеними верствами учнів та студентів», яке висвітлила голова студентського профспілкового комітету коледжу Олена Нога. Учасники засідання дізналися про види, форми та методи роботи студентського профспілкового комітету з дітьми, які потребують допомоги. Як говорив О. Уальд: «Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими».

Продовжила роботу засідання соціальний педагог коледжу Наталія Кравчук, яка доповіла про сучасний стан політики та законодавства з питань захисту студентської молоді. А завершив теоретичну частину голова обласного методоб’єднання Роман Благий, який порушив проблему організації профспілкової освіти та профспілкової діяльності в групі. Учасники семінару активно залучались до обговорення та висловлювали свої думки з цих та інших питань.

Масу позитивних емоцій подарував розважально-пізнавальний захід «Міс-романтична весна 2017 року». Дійство відбулося в актовій залі коледжу, в ньому взяли участь студентки І-ІІ курсів. Було проведено п’ять конкурсів: дефіле у вишиванках, представлення учасниць, конкурс «Господинька», «Коронний номер», дефіле у вечірніх сукнях, де кожна з дівчат продемонструвала свою красу, талант, харизму. В кулінарному конкурсі кожна з конкурсанток продемонструвала власноруч приготовлену страву. А корону переможця здобула студентка групи ПТБД Юлія Засідко.

Цей захід подарував натхнення усім учасникам семінару до подальшої профспілкової роботи.

 

Профком студентів Бурштинського ТЕК

 

Олександра Торбин,

заступник

директора Бурштинського ТЕК

з навчально-виховної роботи