kmda

 

У липні 2013 року в Федерації профспілок України відбувся круглий стіл «Забезпечення молоді житлом - реалії та перспективи», у роботі якого взяли участь молоді лідери всеукраїнських профспілок і всеукраїнських молодіжних громадських організацій, ФПУ, члени правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, Іпотечного центру в м. Києві та Київській області, представники Всеукраїнської асоціації «Укрмолодьжитло», Інституту демографії та соціальних досліджень, Ліги експертів України та державних органів.

 

За результатами обговорення учасники круглого столу прийняли Звернення, у якому окреслили пропозиції щодо вирішення житлових питань молоді (додається) і висловили прохання до Федерації профспілок України надіслати його Кабінету Міністрів України.

 

Водночас, молодь висловила занепокоєння відсутністю у м. Києві міської програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки. Це звужує можливості для молодих громадян та сімей на реалізацію конституційних прав на отримання житла і зменшує їх шанси і можливості щодо підтримки з боку органів місцевого самоврядування.

 

На вирішення зазначених питань з Іпотечним центром в м. Києві та Київській області розроблений проект Київської міської програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 967 «Про затвердження Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки», і спрямований на створення умов для реалізації конституційного права громадян на житло, підвищення рівня забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Києва, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства.

 

У цьому зв’язку ФПУ звернулася до заступника Київського міського голови – секретаря Київської міської ради Г.Ф. Гереги за сприянням у внесенні на розгляд чергової сесії Київської міської ради питання про прийняття Київської міської програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ