molodez

 

До Молодіжної ради ФПУ надійшли офіційні листи-звернення від молодіжних рад Київської обласної ради профспілок, об’єднання профспілок Харківської області, Федерації профспілок Вінницької області, Федерації профспілок Хмельницької області; звернення Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України;  Молодіжної ради Комітету Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; Молодіжної ради Професійної спілки робітників морського транспорту України; первинної профспілкової організації студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України, первинної профспілкової організації студентів Полтавської державної аграрної академії, первинної профспілкової організації студентів Приватного вищого навчального закладу «Харківський соціально-економічний інститут», первинної профспілкової організації казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал» профспілки працівників оборонної промисловості України.

 

У своїх зверненнях студентська, профспілкова молодь висловлює серйозне занепокоєння інноваціями законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (щодо діяльності студентських профспілок)» (реєстр. №3474 від 13.11.2015), які фактично передбачають втручання держави у статутну діяльність профспілок та звуження обсягу існуючих прав осіб, які навчаються, на участь у професійних спілках.

Профспілкове студентство глибоко обурене фактом проведення у лютому ц.р. комітетами Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення та з питань науки та освіти комітетських слухань стосовно законопроекту без обговорення з громадськістю, без врахування заперечень і пропозицій від ФПУ, громадської ради при Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення та Міністерства соціальної політики України.

Неоднозначним є й той факт, що до цього часу авторами законопроекту не проведено жодних офіційних публічних обговорень законопроекту 3474.

 

У зв’язку з цим Молодіжна рада ФПУ звернулась до Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з ініціативою підтримати студентську профспілкову молодь та провести 14 березня 2016 року Всеукраїнський форум представників профспілкових організацій, які об’єднують студентів вищих навчальних закладів. В рамках якого запросити авторів законопроекту, міністрів освіти і науки України, молоді та спорту України, членів Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, Комітету освіти і науки та інших народних депутатів, яким небайдужа доля молоді України з метою проведення громадського обговорення законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (щодо діяльності студентських профспілок)» (реєстр. №3474 від 13.11.2015).

 

Наразі чекаємо позитивного рішення Голови ФПУ.

  

Молодь ФПУ